To je to što me zanima!

'Imao sam više snimanja od utakmica. Mogu li još igrati?'

To je zato što kada izađem na teren, odmah se ozlijedim. Onda kada gledam nogomet na TV-u sjetim se da je to moja strast i da još uvijek mogu igrati na visokoj razini, kaže Costa
Vidi originalni članak

Brazilski internacionalac Douglas Costa (29) izjavio je kako se i on prihvatio mentalnih treninga koji su sve popularniji među sportašima, osobito nogometašima. Konkretno, Costa ih koristi kako bi mu pomogli da se nosi s posljedicama problema s ozljedama koji ga tjeraju na razne misli, između ostalih i da prekine karijeru.

POGLEDAJTE VIDEO: #zajedno24sata

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Imam potencijal biti odličan igrač, ali stvari izvan moje kontrole me u tome sprječavaju. Svaki puta kad se ozlijedim pitam se: "Što sam učinio pogrešno?". Pitam se zašto ne mogu kontinuirano igrati. To me strašno boli - priča Costa. 

- Zbog toga sam zatražio pomoć. Ne znam jeste li čuli za mentalne trenere. Nisu psiholozi, ali vam pokazuju kako događaji iz djetinjstva i dalje mogu utjecati na vas - pojasnio je.

'Mogu li još igrati?'

Juventusovo krilo kaže da razmišlja o mirovini zbog velikih i učestalih problema s ozljedama. Brazilac je propustio 17 utakmica samo ove sezone, a najviše problema su mu stvarale ozljede zadnje lože i lista. Costa kaže kako može gledati pozitivno na stvari, ali nekad razočaranje zbog neigranja prevlada.

- Postoje trenuci kada mislim: "Mogu li ja još igrati"? - rekao je za The Players’ Tribune i nastavio:

- To je zato što kada izađem na teren, odmah se ozlijedim. Onda kada pogledam nogomet na TV-u sjetim se da je to moja strast i da još uvijek mogu igrati na visokoj razini - kaže.

'Imao više snimanja nego utakmica'

- To je ono što me drži na životu. Znam zašto volim nogomet i to nema nikakve veze s novcem ili slavom. Stvar je u tome da samo želim uživati dok ga igram. Tako ja to vidim. Šalim se s Alexom Sandrom da sam imao više medicinskih snimanja nego li sam odigrao utakmica -  govori Costa. 

Brazilac će u rujnu napuniti 30 godina i iako je osvojio prvenstva i kupove u Njemačkoj, Italiji i Ukrajini.

Samo se jedne sezone pojavio 30 puta na terenu u prvenstvenoj utakmici. Bilo je to u sezoni 2017./18.

- Ljudi kažu: "Douglas ima potencijala da bude jedan od najboljih na svijetu, ali ozlijede ga koče". To me nervira - priznao je.

Costa i Juve se trenutačno pripremaju za povratak Serie A i lov na naslov prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nikolalaaa 26.05.2020.

    Odličan dribler

Komentiraj...
Vidi sve komentare