To je to što me zanima!

Inter jedva do pobjede, Palermo bolji od Rome

Jose Mourinho i 99. put zaredom nije izgubio na domaćem travnjaku, Inter je s igračem manje pobijedio Cataniju. Roma je izgubila od Palerma
Vidi originalni članak

Nogometaši milanskog Intera preokrenuli su vodstvo Catanije na San Siru u dvoboju 2. kola i pobijedili sa 2-1, što im je bilo dostatno za zasjesti na vrh Serie A. Uspjeli su to unatoč činjenici da su drugo poluvrijeme odigrali s igračem manje. Crveni je karton na samom svršetku prvog poluvremena zaradio Sulley Muntari, i to zato što je rukom odgurnuo glavu gostujućem igraču Tedesciju, koji je potom teatralno pao.
Sva su tri pogotka postigli igrači Catanije. Poveli su tri minute prije kraja poluvremena, strijelac je bio Gianvito Plasmati glavom s vrha peterca. Inter je uspio izjednačiti praktički već u sljedećem napadu. Quaresma je s desne strane zavrnuo loptu desnim vanjskim felšom, a na putu do gola okrznula je Catanijinoga igrača Giuseppea Mascaru i prevarila vratara. Pobjedu Interu osigurao je Catanijin branič Christian Terlizzi. U 48. je minuti pokušao izbiti loptu nakon centaršuta, pri čemu je pogodila vratnicu i odbila se iza gol-crte.
Interovu treneru Joseu Mourinhu ovo je ujedno 99. utakmica bez poraza na domaćem terenu. Niz je počeo još 2003. godine kao trener Porta.
Nakon poraza u ranoj fazi Kupa i tri primljena gola na startu prvenstva nogometaši Palerma priredili su iznenađenje svladavši Romu u 2. kolu Serie A sa 3-1. Palermo i dalje igra bez ozlijeđenog Igora Budana.
Dvostruki je strijelac bio 29-godišnji Fabrizio Miccoli, nekadašnji igrač Juventusa, Fiorentine i Benfice. Mrežu ja zatresao u 20. minuti za 1-1 i potom u 57. za 2-1. Roma je od osme minute vodila pogotkom Brazilca Julija Baptiste, nedavnoga pojačanja iz madridskog Reala. Treći je pogodak za domaće postigao Urugvajac Edison Cavani u 62. minuti.
Preostale utakmice 2. kola igraju se u nedjelju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare