To je to što me zanima!

Kakva drama! Iran zabio prvi gol izvan šesnaesterca, pao je i prvi crveni karton na prvenstvu

Iran je u dramatičnoj završnici došao tri do boda. Golove su zabili u 98. i 101. minuti, a dodijeljen je i prvi crveni karton na prvenstvu nakon grubog faula golmana Walesa
Vidi originalni članak

U prvoj utakmici 2. kola na Svjetskom prvenstvu u Katru, odigranom u petak na stadionu Ahmad bin Ali, reprezentacija Irana svladala je Wales sa 2-0.  

Oba gola su Iranci postigli u sudačkoj nadoknadi na samom kraju utakmice. Prvi je mrežu zatresao Roozbeh Cheshmi udarcem s ruba kaznenog prostora u osmoj minuti sudačke nadoknade. Konačnih 2-0 postavio je Ramin Rezaeian u 101. minuti kada je sigurno realizirao kontranapad.

Najbolju priliku za postizanje gola Velšani su imali u 12. minuti, kad je Kiefer Mooore s pet metara skrenuo loptu nakon ubačaja, ali je iranski golman to obranio.

DOMAĆIN ISPAO Katar zabio prvi gol na SP-u, ali je presudila kvaliteta Senegala

Iran je bio puno bolja momčad u drugom poluvremenu. U 52. minuti su u razmaku od 15 sekundi Azmoun i Gholizadeh pogađali vratnice, a potom je i Hennessey obranio udarac Azmouna glavom iz neposredne blizine.

Wales je u 86. minuti ostao s igračem manje, jer je zbog prekršaja u izglednoj situaciji sudac Escobar isključio golmana Waynea Hennesseyja.

Na ljestvici je vodeća Engleska s tri boda, koliko ih ima i drugoplasirani Iran. Wales i SAD imaju po jedan bod.

U drugoj utakmici ovog kola u skupini B sastat će se reprezentacije Engleske i SAD-a, a taj je dvoboj na rasporedu večeras od 20 sati.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • disibio2020 25.11.2022.

    Nemoze obrana irana bit tolko losa kolko napada walesa ocajan..da se jos 3 dana igralo wales nebi puco po golu

  • medenii 25.11.2022.

    jel netko zna kaj se događa s fantasyem? pa ovo je uzas

  • p189 25.11.2022.

    Mislim da europskim momčadima nepaše klima ili nešto tamo. Svi su neki mlitavi, spori...

Komentiraj...
Vidi sve komentare