Obavijesti

Sport

Komentari 27

Kakva drama! Iran zabio prvi gol izvan šesnaesterca, pao je i prvi crveni karton na prvenstvu

Kakva drama! Iran zabio prvi gol izvan šesnaesterca, pao je i prvi crveni karton na prvenstvu
9

Iran je u dramatičnoj završnici došao tri do boda. Golove su zabili u 98. i 101. minuti, a dodijeljen je i prvi crveni karton na prvenstvu nakon grubog faula golmana Walesa

U prvoj utakmici 2. kola na Svjetskom prvenstvu u Katru, odigranom u petak na stadionu Ahmad bin Ali, reprezentacija Irana svladala je Wales sa 2-0.  

Oba gola su Iranci postigli u sudačkoj nadoknadi na samom kraju utakmice. Prvi je mrežu zatresao Roozbeh Cheshmi udarcem s ruba kaznenog prostora u osmoj minuti sudačke nadoknade. Konačnih 2-0 postavio je Ramin Rezaeian u 101. minuti kada je sigurno realizirao kontranapad.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group B - Wales v Iran

Najbolju priliku za postizanje gola Velšani su imali u 12. minuti, kad je Kiefer Mooore s pet metara skrenuo loptu nakon ubačaja, ali je iranski golman to obranio.

Katar zabio prvi gol na SP-u, ali je presudila kvaliteta Senegala
Katar zabio prvi gol na SP-u, ali je presudila kvaliteta Senegala

Iran je bio puno bolja momčad u drugom poluvremenu. U 52. minuti su u razmaku od 15 sekundi Azmoun i Gholizadeh pogađali vratnice, a potom je i Hennessey obranio udarac Azmouna glavom iz neposredne blizine.

Wales je u 86. minuti ostao s igračem manje, jer je zbog prekršaja u izglednoj situaciji sudac Escobar isključio golmana Waynea Hennesseyja.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group B - Wales v Iran

Na ljestvici je vodeća Engleska s tri boda, koliko ih ima i drugoplasirani Iran. Wales i SAD imaju po jedan bod.

U drugoj utakmici ovog kola u skupini B sastat će se reprezentacije Engleske i SAD-a, a taj je dvoboj na rasporedu večeras od 20 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
SP KATAR 2022, SKUPINA B, 2. KOLO 11.00 , Al Rayyan, Katar
Wales
0 : 2
Iran
Cheshmi 90+8', Razaeian 90+11'
Sortiranje događaja
90+12'

Gotova je utakmica.

90+11'

GOOOOOOOOOOL! Rezaeian s lakoćom zabija za 2-0, Iran je imao kontru četiri na dva i dolazi do pobjede od 2-0 nakon što je utakmica bila izjednačena u 97. minuti. Kakva završnica...

90+7'

GOOOOOOOL! Iran vodi! Joe Allen tragičar je Walesa, nije uspješno izbacio loptu i ona dolazi do Cheshmija, koji je ušao s klupe. Cheshmi fantastičnim udarcem zabija predivan gol koji dovodi Iran u vodstvo

90+6'

Williams je pucao iz daljine, ali je loše zahvatio loptu. Međutim, ona se savršeno odbija do Johnsona, koji je na desnom rubu šesnaesterca. Ipak, napadač Walesa nije mogao mnogo...

90'

Devet minuta sudačke nadoknade.

Komentari 27