Obavijesti

Sport

Komentari 25

Katar zabio prvi gol na SP-u, ali je presudila kvaliteta Senegala

Katar zabio prvi gol na SP-u, ali je presudila kvaliteta Senegala
16

Senegal se s tri boda izjednačio s reprezentacijama Nizozemske i Ekvadora, a na začelju je Katar bez bodova i već sada gotovo bez mogućnosti za plasman u drugi krug

Reprezentacija Senegala pobijedila je sa 3-1 (1-0) Katar u utakmici 2. kola skupine A Svjetskog nogometnog prvenstva, odigranoj u petak u Dohi na stadionu Al Thumama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatski navijači u Dohi 03:05

Strijelac vodećeg pogotka za Senegal bio je Boulaye Dia, koji je u 41. minuti iskoristio veliku pogrešku domaćeg stopera Khoukhija i sa deset metara pogodio bliži kut katarskog gola. Za 2-0 strijelac je bio Famara Diedhiou u 48. minuti. Udarac iz kuta izveo je Jakobs, a Diedhiou u padu glavom poslao loptu pod gredu.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group A - Qatar v Senegal

Domaćin je smanjio u 78. minuti, kad je na ubačaj Mohammada glavom mrežu zatresao Mohammed Muntari i tako postao strijelac prvog katarskog pogotka na svjetskim prvenstvima. Veselje domaćih navijača i nada u veliki preokret nije dugo potrajala, jer je u 84. minuti Senegal došao i do trećeg pogotka, a strijelac za konačnih 3-1 bio je Bamba Dieng. 

U drugoj utakmici drugog kola u skupini A Nizozemska i Ekvador su remizirali, pa je tako Katar i matematički ostao bez šanse za prolaskom skupine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo, drugo kolo, skupina A 14:00 , Al Thumama, Doha, Katar
Katar
Muntari 78'
1 : 3
Senegal
Bia 41' Diedhiou 48' Dieng 84'
Sortiranje događaja

Kraaaaaaaaaaaaj. Senegal je slavio 3-1 potpuno zasluženo i napravio veliki korak prema prolasku grupne faze. Domaćin je pokazao da može napasti favoriziranog protivnika, zabio je prvi gol na SP-u, ali više nije mogao.

90'

Šest minuta sudačke nadoknade pokazao je četvrti sudac.

84'

Nova skupo plaćena pogreška domaćina, Senegal ponovno ima dva gola prednosti. Dieng je dočekao povratnu na deset metara i pospremio u mrežu.

78'

Domaćinu se isplatila dominacija. Katar je smanjio protiv Senegala na 2-1. Muntari, koji je ušao u igru četiri minute ranije, sjajno je zabio glavom na ubačaj Mohammada.

78'

Obavljaju Senegalci sada zamjene. Pred njima je još 15 minuta u kojima moraju obraniti dva gola prednosti protiv domaćina. 

Komentari 25