To je to što me zanima!

Ispisao povijest Lige prvaka pa se izblamirao za tri minute

Mladi Belgijanac primio je gol već u 3. minuti na San Paolu. Zamislio je driblati Milika i Mertensa, a taj se pokušaj pretvorio u grešku koju definitivno neće tako brzo zaboraviti
Vidi originalni članak

Iako je Genk "sjeo na volej" Napoliju, bila je to za jednog igrača belgijskog kluba utakmica za pamćenje. I za ono dobro, ali i za ono loše. 

Idemo prvo dobro. Genkov golman Maarten Vandevoordt sa 17 je godina postao najmlađi golman koji je branio u povijesti Lige prvaka. Dosad je standardni vratar Genka bio Gaetan Coucke, ali u posljednje dvije utakmice, u belgijskom prvenstvu i kupu, trener Hannes Wolf odlučio je Vandevoordta uvrstiti u početnu postavu. 

NAPOLI RAZBIO GENK Liverpoolov 'blitzkrieg' za prvo mjesto, nova ozljeda Lovrena

Aktualni rekorder, kad su u pitanju najmlađi golmani koji su branili u Ligi prvaka, također je Belgijanac, Mile Svilar. On je sin Ratka Svilara, bivšeg golmana Vojvodine, koji je karijeru završio u belgijskom Antwerpu. Svilar je branio za Benficu protiv Manchester Uniteda u susretu Lige prvaka u listopadu 2017., a tada je imao 18 godina i 52 dana. Vandevoordt je danas sa 17 godina i 287 dana ušao u anale.

Na petom mjestu te liste je bivši golman zagrebačkog Dinama Adrian Šemper, koji je imao 18 godina i 245 dana, kada je branio u utakmici LP protiv Lyona 14. rujna 2016. (Lyon - Dinamo 3-0). 

E sad ono loše. Mladi Belgijanac primio je gol već u 3. minuti na San Paolu. Zamislio je driblati Milika i Mertensa, a taj se pokušaj pretvorio u grešku koju definitivno neće tako brzo zaboraviti. I početak Genkova teškog poraza.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 10.12.2019.

    fm wonderkids

Komentiraj...
Vidi sve komentare