To je to što me zanima!

Otišao je s "bilom" zastavom: Ako na nebu ima Liga prvaka...

Na komemoraciji za velikog Vladimira Bearu na Poljudu bile su delegacije Dinama, Rijeke, Hajduka, Crvene zvezde, HNS-a... Pogreb je održan na Lovrincu u 18 sati
Vidi originalni članak

Na Poljudu su se na komemoraciji oprostili od legendarnog golmana Vladimira Beare. Pogreb je bio na groblju Lovrinac u 18 sati. Na ispraćaju Beare na poljudskom stadionu bile su delegacije Hajduka, Rijeke, Dinama, Crvene zvezde, Hrvatskog nogometnog saveza...

U ime Hajduka od Velikog Vladimira se oprostio predsjednik skupštine Hajduka Vinko Radovani. Prisjetio se kako je 70-ih godina imena Beare i Vukasa doživljavao kao nekakva nedostižna božanstva. Desetljećima kasnije dobio je priliku da Bearu upozna u svečanoj loži. 

- Je li to pravi Beara? - upitao je pun strahopoštovanja. 

Od tada se često družio s njim na utakmicama i spoznao svu njegovu veličinu iz prve ruke. 

- Bio je velik čovjek, a opet tako skroman i ponizan. Sad je gore na nebu s ostalim Hajdukovim legendama i ako postoji nekakva nebeska Liga prvaka, siguran sam da je sezona 2014/15. njihova - kazao je Radovani. 

Sličan sentiment prema legendarnom golmanu dijeli i Stanko Poklepović. 

- Mogao je obraniti svaki udarac, ali nažalost ne i ovaj. Sada je legendarna Hajdukova postava na nebu kompletirana i može zaigrati protiv bilo koga - kazao je Špaco. 

Od velikana svjetskog nogometa došle su se oprostiti i mnogobrojne generacije Hajdukovih igrača, a Crvenu zvezdu u kojoj je Beara proveo dobar dio karijere, zastupao je njegov suigrač Vladica Popović.

- Bio mi je velik prijatelj i o njemu mogu reći samo sve najbolje jer je stvarno bio velik - rekao je Vladica Popović.

Tijekom ispraćaja Bearin lijes bio je prekriven Hajdukovom zastavom, što mu je bila velika želja, a ispraćen je uz pjesmu 'Kada umrem umotan u bilo'.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • gospon fulir 13.08.2014.

    no no pa kaj se srdiš, samo potvrđuje moje riječi i slogan. Btw dok je Hajduk nastupao na Visu pod boljševičkom zvijezdom purgerski i hrvatski Građanski je u Zagrebu igral turnir, a svi su novci trebali ići za obnovu hrvatskog Hajduka, a ne ovakvog sa zvjezdicom. Nakon rata partija ukida Građanski, Hašk i sve ostale zg klubove kao istinske i nacionalne, hrvatske, a promovira Hajduk kao komunistčki vojni klub. Dinamo je osnovan od komunista, ali je jedini, JEDINI hrvatski klub koji je uvijek imal hrvatski grb unutar klupskog. Dinamovi kapetani su jedini, JEDINI koji su nosili traku crven, bijeli, plavi oko ruku, dok su kapetani ostalih klubova nosili svakakve (hajdukovi npr crno-žutu). Dinamo je klub koji za razliku od Hajduka ni imal, NIJE imal klub prijatelja u Beogradu. Dinamo je klub čiji su navijači započeli borbu za neovisnu Hrvatsku 13.5., a Dinamov kapetan Boban napal je tadašnjeg milicajca, za kaj se išlo na robiju u tom sistemu. S druge strane navijači Hajduka plaču i njihov trener Ivić rida, kad 1980. umire Tito i kad cijeli Poljud pjeva "Druže Tito..." Dinamo je klub za koji se reklo: "Kad navijaš za Dinamo znaš tko si", a kad navijaš za Hajduk znaš od kud si. To znaju i stari hajdukovci. Prema tome nemojte prodavati priču o nekom velikom hrvatskom i domoljubnom klubu kad se zna ko je bil ko...to možete klincima prodavati fore, ne i nama starim Dinamovcima.

  • Duje1950_1 13.08.2014.

    Legende se ne zaboravljaju... uvik ces zivjet u nasim srcima... pocivao u miru...

  • mestar 13.08.2014.

    E i prije su umirale nase legende koji su nosili sahovnicu umisto ove sramote. Sto bi komunjare rekle da je netko stavio originalni grb i zastavu. Sada imamo HR. drzavu.Povijest se ne moze mijenjat vrimena su bila kakova su bila ali ako imamo drzavu, sluzbeni grb i zastavu zasto se vracat na kukaste krize i petokrake?

Komentiraj...
Vidi sve komentare