Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
65 komentara

Otišao je s "bilom" zastavom: Ako na nebu ima Liga prvaka...

Na komemoraciji za velikog Vladimira Bearu na Poljudu bile su delegacije Dinama, Rijeke, Hajduka, Crvene zvezde, HNS-a... Pogreb je održan na Lovrincu u 18 sati

Ivo Čagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
65 komentara

Na Poljudu su se na komemoraciji oprostili od legendarnog golmana Vladimira Beare. Pogreb je bio na groblju Lovrinac u 18 sati. Na ispraćaju Beare na poljudskom stadionu bile su delegacije Hajduka, Rijeke, Dinama, Crvene zvezde, Hrvatskog nogometnog saveza...

U ime Hajduka od Velikog Vladimira se oprostio predsjednik skupštine Hajduka Vinko Radovani. Prisjetio se kako je 70-ih godina imena Beare i Vukasa doživljavao kao nekakva nedostižna božanstva. Desetljećima kasnije dobio je priliku da Bearu upozna u svečanoj loži. 

- Je li to pravi Beara? - upitao je pun strahopoštovanja. 

Od tada se često družio s njim na utakmicama i spoznao svu njegovu veličinu iz prve ruke. 

- Bio je velik čovjek, a opet tako skroman i ponizan. Sad je gore na nebu s ostalim Hajdukovim legendama i ako postoji nekakva nebeska Liga prvaka, siguran sam da je sezona 2014/15. njihova - kazao je Radovani. 

Sličan sentiment prema legendarnom golmanu dijeli i Stanko Poklepović. 

- Mogao je obraniti svaki udarac, ali nažalost ne i ovaj. Sada je legendarna Hajdukova postava na nebu kompletirana i može zaigrati protiv bilo koga - kazao je Špaco. 

Od velikana svjetskog nogometa došle su se oprostiti i mnogobrojne generacije Hajdukovih igrača, a Crvenu zvezdu u kojoj je Beara proveo dobar dio karijere, zastupao je njegov suigrač Vladica Popović.

- Bio mi je velik prijatelj i o njemu mogu reći samo sve najbolje jer je stvarno bio velik - rekao je Vladica Popović.

Tijekom ispraćaja Bearin lijes bio je prekriven Hajdukovom zastavom, što mu je bila velika želja, a ispraćen je uz pjesmu 'Kada umrem umotan u bilo'.

Naši partneri pišu
Message