To je to što me zanima!

Istra dovela najmlađeg trenera u 1. HNL, stigao je Ivan Prelec

Ivan Prelec (31) je prošle sezone uveo Goricu u prvoligaško društvo, a nakon osvajanja Druge HNL otišao je u poljsku raditi kao asistent glavnom treneru. Sada se vraća na hrvatske travnjake
Vidi originalni članak

Ivan Prelec (31) novi je trener Istre! Klub iz Pule se odlučio za hrabar potez i na klupu je doveo trenera koji je Goricu prošle godine uveo u prvoligaško društvo. Prelec tako postaje najmlađi trener 1. HNL. Do sada je tu titulu imao trener Osijeka Dino Skender (35).

Prelec je u trenerskim vodama od svoje 19. godine. Karijeru je započeo  2014. godine u Dinamu gdje je bio trener juniora, a kasnije je na Maksimiru preuzeo U-17 momčad. Iz Dinama je 2017. godine otišao u Goricu gdje je nakon samo godinu dana napredovao do mjesta trenera prve momčadi i osvojio Drugu HNL.

I odmah u svojoj drugoj sezoni u klubu je mogao iskusiti čari prvoligaškog nogometa u Hrvatskoj, ali ga je u varšavsku Legiju povukao Dean Klafurić kao svog asistenta.

Prelec na klupi Istre mijenja Igora Cvitanovića koji je nakon samo tri mjeseca dobio otkaz. On je u doigravanju protiv Šibenika spasio momčad od ispadanja u drugoligaško društvo. Unatoč tome, španjolski vlasnici Istre iz grupacije Baskonia-Alaves ga nisu vidjeli kao dobro rješenje i za iduću sezonu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • be yourself 16.06.2019.

    Cvita se vraća u 3. ligu.

  • neki tamo lik 15.06.2019.

    Kaj sad bi svi htjeli bit Nagelsmanni?

  • 15.06.2019.

    Trener za 6. mjesec, još da nađu za ostale mjesece.

Komentiraj...
Vidi sve komentare