To je to što me zanima!

Iva Majoli igrat će na turniru u St. Petersburgu? Rusi je najavili

Majoli je dugo godina radila kao pomoćnica direktora turnira u St. Petersburgu, no zbog ruskog napada na Ukrajinu, taj je turnir suspendiran do daljnjega, baš kao i svi teniski turniri u Rusiji
Vidi originalni članak

Ruski sport je pod totalnom suspenzijom nakon napada na Ukrajinu. Izbačeni su iz svih međunarodnih organizacija, suspendirani su svi teniski turniri, no pronašli su način kako dovesti tenisače. U St. Petersburgu je od 1. do 4. prosinca na rasporedu egzibicijski turnir na kojem će nastupiti aktualni i umirovljeni tenisači.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Predviđeno je da na turniru nastupi šest ekipa koje bi bile sastavljene od tri člana: jednog tenisača, jedne tenisačice te kapetana ili kapetanice. Još nije poznato tko će sve nastupiti, ali kako pišu ruski mediji, zasad su nastup potvrdili izbornica hrvatske FED Cup reprezentacije Iva Majoli, kojoj je pripala uloga kapetanice, Janko Tipsarević i Filip Krajinović iz Srbije, Damir Džumhur iz BiH, poznati Španjolac Bautista Agut...

Majoli je godinama radila kao pomoćnica direktora turnira u St. Petersburgu, no zbog ruskog napada na Ukrajinu, taj je turnir suspendiran do daljnjega, baš kao i svi teniski turniri u Rusiji. Rusija je pod sankcijama Europske Unije, a samim time i Hrvatske pa bi njezin nastup St. Petersburgu itekako imao odjek u javnosti. 

- Zasad ne planiram nastupiti na tom turniru, ali nemojte o tome ništa objavljivati - poručila je proslavljena hrvatska tenisačica za Večernji list, ali nije ni demantirala. Ruski mediji su, s druge strane, potvrdili njezin nastup. 

Do turnira u St. Petersburgu, ako uopće i nastupi, ima vremena, a uostalom, izbornica ima drugih obaveza. Hrvatske tenisačice u petak i subotu igraju protiv Njemačke doigravanje u Kupu Billie Jean King. Pobjeda bi nas promovirala u elitni rang. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • eka mala 11.11.2022.

    Kud je grda,još je i zločesta!

  • Bože Dragi 10.11.2022.

    Trebala bi stavit vreću

Komentiraj...
Vidi sve komentare