To je to što me zanima!

Iva Majoli je naša' teniska zvijezda za jedan dan...'

Listu teniskih 'zvijezda za jedan dan' sastavio je portal Sportaal.de. Među deset imena našla se i Iva Majoli kao osma i prva među tenisačicama ...
Vidi originalni članak

Bivša tenisačica Iva Majoli zbog osvajanja Roland Garrosa 1997. postala je najtrofejnija tenisačica Hrvatske, a to ju je ujedno dovelo i na listu 'kratkotrajnih' teniskih zvijezda. U finalu, tada 19-godišnjakinja, pobijedila je jednu od, u to vrijeme, najboljih svjetskih tenisačica, Martinu Hingis.
- Osvojila je Roland Garros i nakon toga očito previše slavila i nestala sa teniske scene - piše njemački portal.
Ako se pak gledaju samo tenisačice, Majoli je prva na listi. Prvi je ipak španjolski tenisač Roberto Carretero koji je u karijeri osvojio samo zemljani turnir u Hamburgu 1996. godine, a prije i poslije  doslovno ga nije bilo nigdje.Na drugom mjestu je Nizozemac Martin Verkerk koji je 2003. godine, kao potpuno anonimni tenisač, igrao finale Roland Garrosa, a Juanu Carlosu Ferreru uzeo je tek šest gemova. Na trećem mjestu je Argentinac Mariano Puerta koji je 2005. godine igrao finale istog turnira, nakon čega je na površinu isplivala njegova umiješanost u dopinški skandal. Na listi su se još našli Gaston Gaudio, Anastasia Miskina i Thomas Johansson.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • HBCRO 08.12.2009.

    Pa Majoli je par godina bila među top 10 igračicama svijeta i ima pobjede nad mnogim sjajnim tenisačicama tako da se ne bi baš složio sa ovim.Ok osvojila je jedan GS al je par puta bila u četvrtfinalu i osvojila je 9 turnira i bila 4.igračica na svijetu.Mogla je definitivno postići više sa svojim talentom da je bila spremnija malo više raditi ali sigurno nije bila zvijezda za jedan dan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare