To je to što me zanima!

Bebek je dvaput prekidao meč Engleza zbog rasizma Bugara!

"Žao mi je što Bugarsku predstavljaju takvi idioti na stadionu", napisao je Raheem Sterling nakon nove utakmice u kojoj su engleski reprezentativci bili izloženi rasizmu. Pune ruke posla imao je Hrvat
Vidi originalni članak

Engleska je u Sofiji pobijedila Bugarsku 6-0 i tako  praktički osigurala Euro, no utakmicu su opet obilježili rasistički povici i nacistički pozdravi bugarskih navijača. Susret je sudio hrvatski sudac Ivan Bebek, a utakmicu je prekidao čak dvaput.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi prekid zbog rasističkih povika vidjeli smo u 30. minuti. Prekid je trajao nekoliko minuta, ali Bugari nisu doživljavali molbe službenog spikera te su nastavili po svome.

Prekipjelo je i kapetanu Bugarske Ivelinu Popovu koji je došao do njihove tribine i zamolio ih da prestanu. To se napokon i dogodilo, ali u 41. minuti Bebek je opet prekinuo susret nakon što mu se izbornik Engleske Gareth Southgate požalio kako je čuo novi rasističke povike. 

- Sudac bi mogao prekinuti susret zbog rasističkih povika tijekom utakmice. Ako se ti povici nastave, utakmica će se prekinuti i odgoditi - vikao je službeni spiker, dok su bugarski navijači sramotili sebe i svoju zemlju..

Hrvatski sudac je zbog toga produžio prvo poluvrijeme za šest minuta, a utakmica je privedena kraju bez dodatnih prekida. 

KOSOVO NA KORAK DO EURA Rrahmani je srušio Crnogorce, Rusi planirali diverziju dronom

U reprezentaciji Engleske je nekoliko tamnoputih igrača, a oni su vjerojatno bili i meta bugarskih navijača.

"Žao mi je što Bugarsku predstavljaju takvi idioti na stadionu", napisao je Raheem Sterling na Instagramu.

Engleski nogometaši već su doživljavali vrijeđanje na rasnoj osnovi, a bilo je to protiv Crne Gore kada su navijači u Podgorici vrijeđali Raheema Sterlinga. Na kraju je Uefa i kaznila crnogorski savez zatvaranjem stadiona za utakmicu protiv Kosova.

MISTERIJ UOČI UTAKMICE U SOFIJI Čudna smrt navijača Engleske: Prijetio pa umro pri privođenju

Idi na 24sata

Komentari 59

  • ynwa8. 15.10.2019.

    Rasizmu nije mjesto u 2019. godini. Ne treba zaustavljati utakmice, ali kada zavrsi treba pronaci te ljude i zabraniti im ulaz na stadion

  • 15.10.2019.

    ovo sada nemojte razumjeti pogrešno, ali nisu pobijedili Englezi nego kolonija tamnoputih nogometaša, odnosno prijašnjih njihovih sluga, uistinu sve manje čistokrvnih Englezi, tako mi je drago da su se vremena promijenila

  • 15.10.2019.

    White power

Komentiraj...
Vidi sve komentare