To je to što me zanima!

Ivan Kelava spašavao Granadu u debiju: Možemo biti sretni...

Hrvatski golman odlično je branio i najzaslužniji je što je Granada, koja je od 24. minute igrala s igračem manje, minimalno izgubila u kupu te ostala u igri za prolaz
Vidi originalni članak

Bivši golman zagrebačkog Dinama Ivan Kelava (27) debitirao je za Granadu koja je u prvom susretu 1/16-ine finala španjolskog Kupa Kralja izgubila na gostovanju kod Leganesa 1-2.

Hrvatski golman odlično je branio cijeli susret i bio je najzaslužniji što je Granada, koja je od 24. minute igrala s igračem manje, minimalno poražena i tako ostala u igri za prolaz u osminu finala.

- To mi je posao. Volio bih da je ostala nula, ali bilo je bitno ne primiti treći gol - rekao je Kelava Hini u Leganesu, jugoistočnom predgrađu udaljenom 11 kilometara od Madrida. 

- Nažalost, izgubili smo, ali kako je počelo dobro je završilo, možemo biti sretni - dodao je.

Kelavi je to bila prva prava utakmica nakon petog mjeseca. On je u drugom dijelu prošle sezone bio na posudbi u slovačkoj Trnavi gdje je u 15 utakmica primio 14 golova, a Spartak završio na četvrtom mjestu u prvenstvu. 

Ovog ljeta je, na samom kraju prijelaznog roka, došao u Granadu koju je napustio 25-godišnji baskijski golman Oier Olazabal koji je htio nastaviti karijeru u Real Sociedadu iz pokrajine Baskije. 

U Granadu je međutim stigao iz Porta i španjolski čuvar mreže Andres Fernández (25) kojeg je trener postavio za prvog golmana.

- Ovo mi je bila prva prava utakmica nakon petog mjeseca. Tako da je trebalo i meni da uđem u ritam igranja - rekao je Kelava dodavši: 

- Situacija za mene može ići samo naprijed, posebno pobijedimo li drugu utakmicu u kupu. Mislim da sam pokazao neke kvalitete i trener zna što može očekivati od mene. Pričamo puno, zna da se nikada ne predajem i dajem sve od sebe.

Granada se trenutačno nalazi na 17. mjestu među 20 momčadi Primere čime je izašla iz zone ispadanja. Međutim, ima samo bod više od zone ispadanja.

- Jedna pobjeda mijenja sve. Imali smo niz od deset utakmica bez pobjede gdje nam je nedostajalo sreće, gdje smo primali golove u zadnjim sekundama i gdje je bilo nepovoljnih sudačkih odluka ali vratilo nam se sve pobjedom od 2-0 protiv Athletic Bilbaa i remijem s Malagom gdje smo u praktički tri minute zabili dva gola za izjednačenje - kaže Kelava.

Napominje kako je španjolska liga bolja od talijanske gdje je branio. 

- Ondje se možda igra taktički bolje, ali brzina i atraktivnost te stadioni i tereni su neusporedivo bolji nego u Italiji - objašnjava.

U nedavnom najvećem španjolskom derbiju iznenadio ga je visoki poraz Real Madrida.

- Barcelona je odigrala fantastičnu utakmicu i zasluženo pobijedila. Žao mi je zbog Kovačića i Modrića ali mi je drago zbog Rakitića - rekao je.

U Granadi su se on i obitelj dobro snašli, a već daje i intervjue na španjolskom jeziku što je pokazao ispred stadiona Butarque u Leganésu gdje su ga okružili novinari. Redovito prati i nastupe svog bivšeg kluba. 

- Dinamo pratim, posebno od kada sam dobio televizor s programima gdje ga mogu gledati. Imali su, nažalost, nesreću protiv Olympiakosa gdje su oba puta bili bolja momčad. No igrao sam ja sto puta i u mlađim kategorijama protiv Grka, to je nevjerojatno kako oni igraju i pobjeđuju utakmice - kaže. 

Nada se kako će u posljednjem susretu protiv Bayerna odigrati najbolje što mogu, a s obzirom da Nijemcima ta utakmica nije presudna vjeruje da bi mogli otkinuti bod. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • SMRDIGUZZ 03.12.2015.

    Najbolje se vrati u Dinamo

  • strmi007 02.12.2015.

    taj čak i brani

  • ivan Sesvete 02.12.2015.

    drugi gol primio s tribine

Komentiraj...
Vidi sve komentare