To je to što me zanima!

Ivanu je tumor uništio snove, a djeci sad želi - krov nad glavom

Ivan Andrašić je invalidskoj mirovini i prima naknadu, njegova supruga je na porodiljnom dopustu, ali nikada nije htio prihvatiti pomoć. Ipak je pristao pa su prijatelji organizirali humanitarnu akciju...
Vidi originalni članak

Boksač Ivan Andrašić (32) iz Nove Gradiške je prije nekoliko godina živio svoj najljepši san. 

Sve je bilo idealno u njegovu životu. Točno onako kako je zamislio. Bio je u vrhu hrvatske teške kategorije, redovito dolazio do finala Prvenstva Hrvatske gdje je znao boksati i protiv Filipa Hrgovića. Bio je viceprvak u teškoj kategoriji nekoliko puta, a 2008. godine i dio hrvatske boksačke reprezentacije.

Na privatnom planu je također sjelo sve na svoje mjesto. Sa suprugom Katarinom osnovao je obitelj, ubrzo je u njihove živote došlo troje dječice, a kupili su i kuću.

Bilo je sve savršeno, teklo je onako kako treba. Sve do jednog trenutka. Te grozne 2018. godine. Kada je saznao da ima tumor lijevog testisa, piše Večernji list.

Upustio se u borbu s opakom bolešću i pobijedio ju. Nakon operacije i oporavka žestoko je trenirao i pojavio se na Prvenstvu Hrvatske gdje je osvojio treće mjesto! Niti bolest nije mogla spriječiti njegovu želju i nevjerojatnu volju za dokazivanjem i uspjehom. Ali, nažalost, sreća je kratko trajala. 

Nakon nekoliko mjeseci došlo je do rasta tumorskih markera zbog čega je krenuo na kemoterapije. Na njih ide i danas, ali stanje mu je sve gore. Zbog svega je morao odustati od boksa i posvetiti se jednoj puno važnijoj borbi. Onoj za život. 

U invalidskoj je mirovini i prima naknadu, njegova supruga je na porodiljnom dopustu, ali nikada nije htio prihvatiti pomoć. Prijatelji su htjeli organizirati humanitarnu akciju kako bi prikupili 25 tisuća eura i tako pomogli Ivanu i njegovoj supruzi da otplate kredit koji su podignuli za kupnju kuće. Odbijao je jer je vjerovao da će pobijediti bolest.

Nažalost, situacija je danas sve gora. Bolest je metastazirala na pluća, jetra, kosti, oko srca. Svjestan kako neće još dugo biti na ovome svijetu, želio se pobrinuti da njegovo troje dječice i supruga imaju krov nad glavom. Prihvatio je pomoć svojih prijatelja i pristao da organiziraju humanitarnu akciju, a u sve se uključio i hrvatski boksački savez koji je na čelu s predsjednikom Bonom Bošnjakom uplatio 20.000 kuna. 

Ako volite pomagati drugima i imate tu mogućnost, možete i vi uplatiti za Ivana i njegovu obitelj:

  • Ivan Andrašić HR7323600003116008141

Idi na 24sata