To je to što me zanima!

Izborniče, jesmo li u Petkoviću dobili zamjenu za Mandžukića?

Bruno Petković i Mislav Oršić golom i asistencijom obilježili su Dinamovu pobjedu nad Viktorijom (3-0) vrijednu osmine finala Europske lige, ali bilo je tu još igrača "modrih" koji su odigrali briljantno
Vidi originalni članak

DINAMO

Dominik Livaković (7) - Praktički bez posla, dobro je reagirao kod jedne nezgodne lopte od bloka koju je morao vaditi ispod prečke.

Sadegh Moharrami (7,5) - Bio je to njegov europski debi u Dinamu i vidjelo se da je bio nervozan, kasnio je u izlascima na Petrželi. Kasnije je sjajno uposlio Olma i malo ga je dijelilo od asistencije, dobro je u nastavku istrčao u jednu polukontru.

Kévin Théophile-Cahtherine (7,5) - Pravovremen u izbijanjima i izlascima daleko od Dinamova gola. Uostalom, Dinamovi navijači navikli su na takve igre francuskog stopera.

Emir Dilaver (8) - Odabrao je pravi trenutak da zabije prvijenac u Dinamu. Sjajno je osjetio ubacivanje Hajrovića iz slobodnjaka u 33. minuti i potiljkom pogodio za 2-0. Ni obrambeno nije bio ništa slabiji, sjajno je zatvorio napadače Viktorije, kao Kayambu u 61. minuti, kad je mirisalo na probleme.

Marin Leovac (7,5) - Jako aktivan u napadačkom dijelu, puno je puta izlazio u protivničku polovicu i davao dobre lopte prema naprijed.

Arijan Ademi (7,5) - Nije se puno vidjelo kapetana "modrih" s loptom u nogama, ali je odradio lavovski dio posla u obrani. Rekao je kako bi volio da mu ova utakmica zasjeni pobjedu protiv Villarreala, nema sumnje da se to i dogodilo.

Izet Hajrović (do 68') (7.5) - "Vruć" je bio Dinamov veznjak, opasni su bili njegovi ubačaji iz igre i prekida u nekoliko navrata, jedan od njih mogao je završiti i golom u 29. minuti. Samo četiri minute poslije sa slične pozicije briljantno je asistirao Dilaveru za 2-0, a dvaput je snažno tukao i u nastavku i malo je falilo da zabije. Kad je Izet raspoložen, onda i Dinamo odlično igra.

Ivan Šunjić (7,5) - Neočekivano je upao u prvi sastav "modrih" umjesto Amera Gojaka, ali nije djelovao nimalo impresionirano. Uostalom, iznio je dobar dio prvog dijela (europske) sezone, u nastavku je mogao i zabiti. Maestralna partija golobradog mladića.

Dani Olmo (7,5) - Opet je Španjolac bio srce i duša Dinamove igre. Sjajno je osjetio Oršića iza leđa kod prvog gola hrvatskog prvaka, kasnije je i sam odlično pucao glavom, ali mu je Kozáčik odlično obranio.

Mislav Oršić (do 88') (8,5) - Aktivan u prodorima po lijevom krilu, koncentrirano je završio akciju u 15. minuti i donio Dinamu toliko važan gol, njegov deveti u modrom dresu. Dodao je i asistenciju Petkoviću za totalni nokaut Čeha. Bravo, bravo!

Bruno Petković (do 90+1') (9) - Strašnu je rolu odigrao kod Dinamova vodećeg gola. Povukao je loptu 40 metara pa je majstorski odigrao petom i ubilježio devetu asistenciju ove sezone, u nastavku je sjajno presjekao Viktorijinu polukontru i napravio puno dobrih stvari u primanju lopte leđima okrenut golu u protivničkoj polovici, a onda zaokružio sjajnu partiju desetim golom za Dinamo u 73. minuti. Još jednom potvrdio da je vrhunska Dinamova kupovina i nagovijestio mogući poziv u reprezentaciju.

Nikola Moro (od 68') (7) - Korektno odradio posljednjih 20-ak minuta i zatvorio sve prilaze golu.

Amer Gojak (od 88') (-) Ovaj put nije bio starter, ali bit će mu to motiv da više grize na treninzima.

Komnen Andrić (od 90+1') (-) - I on je igrao premalo za ocjenu.

trener Nenad Bjelica (9) - Priznao je da je Dinamo u prvoj utakmici podcijenio Čehe i rekao kako je popravio psihološki pristup kod igrača, koji su bili daleko više motivirani. I on je sam bio "unutra", vršio je pritisak na suce pa je krajem prvog poluvremena isključen, ali nitko mu to nije zamjerio.

VIKTORIA

Matúš Kozáčik (6) - Nije puno toga mogao napraviti kod Dinamovih golova, odlično je reagirao kod jednog udarca Olma glavom u prvom dijelu.

Milan Havel (5,5) - Nije ga se puno vidjelo, njemu je u ovom trenutku ipak važniji sinčić koji mu se rodio dva dana uoči uzvratne utakmice.

Ludek Pernica (5,5) - Češki heroj i dvostruki strijelac iz prve utakmice ovaj put nije bio opasan po Livakovića, nije ni mogao kad je imao pune ruke posla pred svojim golom. Nesporski je složio Petkovića na pod u skoku u završnici.

David Limberský (4,5) - Povratnik u prvi sastav Viktorije, ali ne na lijevom boku, nego na stoperu zbog izostanka kapetana Hubníka, odapeo je volej u trećoj minuti. Prohujalo je to pokraj gola. Njemu na dušu ide drugi primljeni gol Viktorije jer mu je pobjegao Dilaver, a na kraju je još i dobio drugi žuti karton. Ova će mu utakmica biti prava noćna mora.

Jan Kovařík (5,5) - Izgubio je polovicu duela, njegova je prirodna pozicija ipak u veznom redu, a ne u obrani.

Roman Procházka (5,5) - Prema nekim najavama, trebao je zaigrati na stoperu, a završio je na zadnjem veznom. Kako god, nije se iskazao.

Patrik Hrošovský (5,5) - Slovački reprezentativac i kapetan u ovoj prilici utopio se u sivilu svoje momčadi.

Joel Ngandu Kayamba (6) - Kongoanac je u nekoliko navrata pokušao nešto napraviti po desnom krilu, ali nailazio je samo na obrambeni bedem pred Livakovićem.

Tomáš Hořava (do 57') (5,5) - Neočekivano se našao sam na 15-ak metara od gola u 32. minuti i pucao je pomalo nonšalantno, a moglo je završiti puno gore po Livakovića.

Milan Petržela (5.5) - Imao je situaciju kao na pladnju u 62. minuti, kad se izvukao na rub šesnaesterca, ali pucao je jako, jako loše. Ne bunimo se...

Jean David Beauguel (do 67') (5,5) - Francuz je visok gotovo dva metra, ali ni to mu nije pomoglo protiv Dinamovih stopera.

Marek Bakoš (od 57') (5,5) - Trebao je biti Vrbin adut iz rukava u napadu, i on izgleda kao "od brda odvaljen", ali više ga se vidjelo oko centra nego pred šesnaestercem Dinama.

Tomáš Chorý (od 67') - Neopasan po gol, samo je mogao dodavati prema natrag.

trener Pavel Vrba (5) - Za razliku od prve utakmice, njegova se momčad postavila u obranu od početka čuvajući vodstvo iz prve utakmice, što se pokazalo promašenom taktikom.

sudac István Kovács (Rumunjska) (6) - Nije se proslavio kad je u 24. minuti sudio faul Petkovića na Limberskom iako je to bilo klasično remplanje kakvih ima "mali milijun" na utakmici. Držao je čudan kriterij, kasnije je i isključio Bjelicu, ali srećom po "modre", nije zaustavio juriš prema osmini finala.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • pobocnik ljubo 22.02.2019.

    olmo je kao ubrzani prosinečki

  • Zlatan 10 22.02.2019.

    Apsolutno, mali ce bit masina

  • Toki_1990 22.02.2019.

    Kao Mandzo se rijetko radaju,ali mislim da Petkovic moze biti jos bolji,sve je na njemu kako ce raditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare