To je to što me zanima!

Izgubljena momčad: Dobili Engleze, a pola ih nestalo

Ti su dečki 2003. godine pobijedili mlade Engleze 3-0. Šest godina poslije trojica su u reprezentaciji, a ostali su nestali iz svijeta vrhunskog nogometa
Vidi originalni članak

Nije to neuspjeh, naprotiv. Znate li što bi drugi dali da iz svake generacije uspiju dva-tri igrača. Recimo, Ajax i PSV koji imaju skaute po cijelome svijetu i kažu da su sretni ako od klinaca jedan ili dva igrača stasaju do prve momčadi, kaže Martin Novoselac, glavni čovjek za rad s mladima u HNS-u. Gledajući statistike, najjača hrvatska reprezentacija stalno se puni igračima iz mlađih uzrasta, u njoj se spajaju generacije.
Od one Pletikosine i Olićeve, preko nešto mlađe Srnine, Kranjčarove, do Modrićeve i Ćorlukine. Iz svake po dva-tri igrača i to je dovoljno. No jedna je generacija ipak nezaboravna, o toj utakmici još se pričaju hvalospjevi. Goran Ljubojević, Danijel Pranjić i društvo “uništili” su Engleze (3-0) u Londonu iako je utakmica bila prijateljska. Ta utakmica mlade reprezentacije spada u antologijske. I ta momčad, iako je hrvatskom nogometu dala trojicu reprezentativaca, Kranjčara, Drpića i Pranjića - dakle, ne manje od ostalih generacija - specifična je po tome što su mnogi igrači nakon te utakmice gotovo nestali.
- Stvarno ne znam gdje su neki od tih igrača, poput Ješe ili Klića - kaže Novoselac.
Ta je generacija, pojačana Srnom, Babićem i Eduardom, otišla na Euro. Ali većina te legendarne momčadi iz Engleske imala je doista čudan životni put.

MOMČAD KOJA JE POBIJEDILA ENGLEZE
Vranjić - Ješe, Lučić, Drpić - Buljat, Kranjčar, Tomić, Carević, Pranjić - Ljubojević, Klić (Zahora)

NITKO NE ZNA GDJE IGRA JEŠE
Vedran Ješe čak ima i nastup za A reprezentaciju. Prvo je iz Dinama otišao u švicarski Thun, otamo dvaput na posudbu u Izrael. Još se vodi kao igrač Thuna iako nije odigrao ni minute. Nitko od bivših suigrača i trenera ne zna igra li on igdje...
ZA SUIGRAČA - RASIST!
Na toj je utakmici Jermaine Pennant Niku Kranjčara optužio za rasističke uvrede i psovke, a zbog faula na Niki dobio je i crveni karton. Danas su Pennant i Kranjčar suigrači u Portsmouthu.
ZAHORINE NOĆNE MORE
Dario Zahora bio io je najbolji strijelac Dinama pa su ga se u Maksimiru odrekli. Navijači su ga nekoliko puta dočekivali pred kućom i tukli, a bio je osramoćen u jednoj od prvih seks-afera. Sad se bori za mjesto u Rosenborgu.
LJUBO ZAMALO PRESTAO IGRATI
Čak 16 mjeseci bio sam ozlijeđen. Puknuli su mi ligamenti, a u klubu su brzali s povratkom. Ozljedu sam obnovio i liječnici su rekli da možda nikad više neću igrati. Srećom, polako se vraćam, kaže Goran Ljubojević, koji je danas u belgijskom Genku.
VRANJIĆ 'PAO' NAKON POGREŠKE
Tomislav Vranjić branio je u Engleskoj odlično. Ali dvije godine poslije bio je kriv za poraz mladih od Srbije i počeo nazadovati. Došao je u Dinamo, ali nije se dokazao. Sad je u grčkoj Larissi.
TOMIĆ BOLJI NA FAKULTETU
Ante Tomić trebao je postati glavni Dinamov igrač, ali nije uspio. Nekoliko puta je trebao otići iz Dinama, bio je i u Xanthiju. Sad povremeno igra za “modre” i daje ispite na Ekonomiji.
KLIĆ IGRA ZA GROBNIČAN
Rijekin napadač Sandro Klić bio je tada u prvih 11. Bio je poslije i u Zagrebu, a sad je igrač trećeligaša Grobničana. Svjedoci kažu da vozi tridesetak godina stari Fiat 1300.
BULJAT NAKON LOMA NIJE ISTI
Marijan Buljat bio je priduženi član Barićeve momčadi u Portugalu. Nakon što mu je Eduardo slomio nogu na treningu, nikad nije dosegao razinu iz 2003. godine.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Terry15 13.05.2009.

    pa većina ih je nedavno igrala ligu za ostanak

  • nogometas05 13.05.2009.

    da vam ja nesto kazem-polovicu ovih igraca osobno poznajem,da su manje cugali,kockali,kurvali se i pusili puno bi bolje prosli..toliko...

  • mocnitikut 13.05.2009.

    Pa Buljat igra za Hajduk....

Komentiraj...
Vidi sve komentare