To je to što me zanima!

J. Vlašić: Ja sam taj koji koči pritisak kod Blanke

Nije istina da ja stvaram pritisak na Blanku. Događa se baš suprotno, ja taj pritisak kočim, kaže njezin otac i trener Joško Vlašić
Vidi originalni članak

Nekoliko dana nakon torinskog debakla, slegle su se emocije u stožeru Blanke Vlašić.
- Blanka je perfekcionist i s jedne strane se bez takvog pristupa ne može dostići savršenstvo, odnosno postići maksimum. Ona u svakom dijelu dana, na treningu, prije i poslije, baš u svakom trenutku traži besprijekornost - govori čovjek koji planira i nadgleda njenu karijeru, njezin otac i trener Joško Vlašić.
- S druge strane, to je i uteg, takav stav nosi i destrukciju mogućnosti i zbog toga se kod nje u posljednjih pet mjeseci dogodio silan raskol energije. To je glavni razlog neuspjeha u Torinu - smatra tata Vlašić.
Blanka je nakon prvog ovogodišnjeg natjecanja i preskočenih 203 cm u Rijeci osjetila da je spremna za novi iskorak.
- Zamislite apsurda, ona u Stuttgartu skoči 204 i svi smo sretni, a ona tužna. Ljuti me što u medijima ispada kao da ja stvaram pritisak, a zapravo je suprotno, ja sam onaj koji ‘koči’. Pa ja sam upravo zbog tog smanjenja pritiska i tvorac one naše maksime da je važna pobjeda i skok preko 2 metra, a poslije što bude.
Mnogo se govorilo i o tome da Blanka previše nastupa.
- Ma to nije istina! Pa Friedrich je više skakala od Blanke ove godine, da ne govorim o drugima! Ali sve to nije važno. Važno je da Blanka traje, i to da traje na nivou preko dva metra.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 0077 15.03.2009.

    došlo je vrijeme da skače preko drugih stvari

  • luna2 14.03.2009.

    LJude ovo ne zanima pa neću ni ja ništ reći

Komentiraj...
Vidi sve komentare