To je to što me zanima!

Ja sam se sudario s Ogierom: Letio sam s ceste, na autu mi je totalka, a navečer smo se družili

Našli smo se u nedjelju navečer, razgovarali, razmijenili kontakt, ponudio mi je da mu se javim ako bilo što ne bude u redu oko isplate osiguranja... Bili su on i njegov menadžer. Ma baš je sjajan lik, priča Željko Matić
Vidi originalni članak

Gledao sam ih, pratio uza se na ulici, ganjali su se, a ja sam vozio 60 km/h i nisam morao kočiti dolazeći na semafor gdje je bilo crveno svjetlo. Kad sam krenuo na semaforu, ubrzavao sam, a on je naglo skrenuo.

Prepričao nam je to Željko Matić (35), koji je nedjeljno jutro planirao provesti gledajući reli u Zagrebu, a proveo ga je gombajući se s automobilom nakon prometne nesreće baš sa svjetskim prvakom u reliju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najvažnije je da je Željko iz nesreće izišao neozlijeđen. Iako je njegov BMW teško stradao.

- Nisam očekivao da će tako naglo skrenuti na mene, zato i nisam stigao kočiti. A sam mi je Ogier kasnije rekao da u slučaju da sam kočio, on sigurno ne bi mogao nastaviti Croatia Rally. I ovako mu je dosta stradala desna strana, nije mogao ni vrata otvoriti, a onako bi udarac bio još nezgodniji za njega - priča nam Željko pa nastavlja o svom automobilu:

- A moj je auto doživio totalku! Aktivirali su se zračni jastuci, lijevi kotač mi je on pogodio, desni se zabio u stup tako da sam ostao sasvim bez prednjeg ovjesa... Ma puno je to jači sudar bio nego što mislite. Pa ja sam doslovno letio preko nogostupa i onaj jedan stupić na kolniku se iskrivio od udarca.

I sve se to događalo baš kada je, kaže, planirao otići gledati reli.

POLICIJA OBJAVILA DETALJE Ogier platio 8000 kuna kazne: Izazvao nesreću, nije poslušao policajca. Uzeli su mu i vozačku

- Pratio sam Croatia Rally, sa sinom sam otišao oprati auto i planirali smo u crkvu pa na Sljeme pogledati etapu. Ali ništa od toga...

Ogier ga je nakon što je skrivio nesreću pozvao na večeru.

- Ma nije to bila klasična večera nego druženje, ali da, našli smo se u nedjelju navečer. Bilo je sasvim pristojno, razgovarali smo, razmijenili kontakt, ponudio mi je da mu se javim ako bilo što ne bude u redu oko isplate osiguranja... Bili su on i njegov menadžer. Ma baš je dobar lik, savršen.

Osim što malo neoprezno vozi...

FRANCUZ DIVLJA U PROMETU FIA opalila Ogiera po džepu: Zbog nesreće i prolaska kroz crveno uzeli su mu 7000 eura

- Da, haha, ali stvarno je normalan čovjek, a time se bavi pa valjda zato voli malo potegnuti i na običnim prometnicama - zaključio je Željko Matić.

Idi na 24sata

Komentari 267

  • centarfor 27.04.2021.

    Koliko sam ga shvatio, on je taj dan bio najsretniji čovjek u Hrvatskoj. Zamislite sudario se je sa svjetskim prvakom ali ne u šahu nego u automobilizmu, postali su prijatelji, auto mu je totalka a, bio je i s Ogerom na večeri. Pa kud ćeš veće sreće od toga.

  • MrSPS 27.04.2021.

    ima se baš s čim pohvaliti !!!

  • zrno soli u glavi 27.04.2021.

    čuj, išao si 60 km/h, a nisi stigao kočiti? Pričaj priču. A što kaže policija, jesi li dobio kaznu za obijesnu vožnju u gradu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare