News

Komentari 50

Ogier platio 8000 kuna kazne: Izazvao nesreću, nije poslušao policajca. Uzeli su mu i vozačku

Ogier platio 8000 kuna kazne: Izazvao nesreću, nije poslušao policajca. Uzeli su mu i vozačku

Policija je provela kriminalističko istraživanje i o svemu izvijestili nadležno državno odvjetništvo koje je donijelo odluku da se ne radi o kaznenom djelu

Zagrebačka policija objavila je detalje prometne nesreće u kojoj su se sudarili BMW i Toyota Yaris sedmerostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Ogiera.  Podsjetimo, Ogier se sudario u naselju Sopot u Novom Zagrebu, a u nesreći nitko nije ozlijeđen i nastala je samo materijalna šteta. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Na snimkama koje smo dobili izgleda kao da je nakon sudara s drugom automobilom Ogier otišao s mjesta događaja, a potom se na drugoj snimci čini kao da će gotovo pregaziti policijskog službenika.

Policija je u priopćenju navela kako je "za vrijeme osiguranja mjesta te prikupljanja podataka o sudionicima, na samo mjesto događaja pristupio je i menadžer Toyota WRC ekipe. Prilikom utvrđivanja podataka o vozačima iz prometne nesreće, 38-godišnjak je vozilom napustio mjesto prometne nesreće, nepostupivši pritom po naredbi policijskog službenika". 

Policija je provela kriminalističko istraživanje i o svemu izvijestili nadležno državno odvjetništvo koje je donijelo odluku da se ne radi o kaznenom djelu. 

- U službenim prostorijama II. postaje prometne policije Zagreb nad 38-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje na okolnosti prometne nesreće i napuštanja mjesta prometne nesreće. Zbog počinjenih prekršaja izazivanja prometne nesreće iz čl. 43., napuštanja mjesta događaja prometne nesreće iz. čl. 176. te nepostupanja po naredbi policijskog službenika iz čl. 32. Zakona o sigurnosti cestovnog prometa pokrenut je prekršajni postupak. U postupku mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 8000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 6 mjeseci. Osumnjičeni je platio izrečenu novčanu kaznu te se osobno se ispričao policijskim službenicima koji su prema njemu postupali i iskazao žaljenje zbog navedenog događaja - stoji u priopćenju. 

Oglasio se i Ogier 

Ogier se oglasio tijekom večeri o sudaru. 

- Htio bih se ispričati i razjasniti jutrašnji incident. Suprotno onome što se da zaključiti s nekih snimki, mi smo se zaustavili i pričali s policijom nakon incidenta. Prvo smo se uvjerili da je drugi vozač neozlijeđen te objasnili sve policiji i dali im sve potrebne dokumente. Nažalost, zbog nepoznavanja jezika došlo je do velikog nesporazuma. Sad kad je sve razjašnjeno, svi smo zajedno i sretni smo što se nitko nije ozlijedio - napisao je u objavi na Instagramu. 

Unatoč oštećenjima na desnoj strani Yaris WRC-a, aktualni i sedmerostruki svjetski prvak pobijedio je u nedjelju u prvom izdanju Croatia Rallyja, trećem natjecanju Svjetskog prvenstva u reliju.

FIA ga je tijekom večeri ipak odlučila kazniti sa 7000 eura, odnosno 5000 eura za prometnu nesreću i 2000 eura za prolazak kroz crveno svjetlo. 

Najčitaniji članci