To je to što me zanima!

Hajduku pripao i drugi derbi u sezoni, Pukštas srušio Rijeku!

Stativa je spasila Splićane u drugoj minuti, no od tog trenutka igrao je samo Hajduk. Rijeka u Jadranskom derbiju nije pokazala ništa, a 32.584 navijača na krcatom Poljudu proslavilo je zasluženu pobjedu 'bilih'
Vidi originalni članak

U posljednjoj utakmici 2. kola HNL-a Hajduk je kao domaćin svladao Rijeku 1-0 (0-0). Strijelac jedinog gola u utakmici koju je na Poljudu pratilo 32.584 gledatelja bio je Rokas Pukštas u 50. minuti.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajduk - Rijeka 1-0

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Statistika utakmice Hajduk - Rijeka

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja iako se već u 2. minuti tresao okvir gola. Fruk je oteo loptu Krovinoviću na sredini terena, povukao prema domaćim vratima i onda se odlučio na prizemni udarac s više od 20 metara koji je pogodio blok Ferra i ostavio Lučića na krivoj nozi. No, tada je sreća spasila Hajduk jer je loptu zaustavila vratnica.

Iako je Hajduk imao inicijativu, jedinu pravu priliku u prvih 45 minuta domaći su stvorili u 39. minuti kada je Livaja sjajno proigrao Pukštasa koji se ubacio u kazneni prostor gostiju. Mladi je Amerikanac odmah uputio snažan udarac, ali je Labrović odlično reagirao i sačuvao svoju mrežu.

No, drugu priliku za pogodak Pukštas nije propustio. Početkom drugog poluvremena Hajduk je izborio udarac iz kuta kojega je izveo Odjidja-Ofoe ravno na glavu Šarlije koji je pogodio gredu. Lopta se odbila na nogu Ferra čiji je udarac od bloka završio u nogama Pukštasa koji je sa šest metara skrenuo loptu kroz noge Labroviću.

Momčad Rijeke niti nakon pada u rezultatski zaostatak nije postala opasnija. Tek u 77. minuti je Grgić zaprijetio udarcem sa 25 metara što je bio prvi pokušaj gostiju u nastavku utakmice.

Ovom pobjedom Hajduk se poravnao na vrhu ljestvice s Osijekom, samo ta dva sastava imaju maksimalnih šest bodova, dva više od treće Gorice, dok je Rijeka četvrta s tri boda koliko ima i peti Dinamo. (Hina)

Idi na 24sata

Komentari 379

  • Asvel 31.07.2023.

    Pukštas je ludilo. Nakon Dinama srušio je i Rijeku. HŽV

  • pipica12 31.07.2023.

    Rijeka, katastrofalna bez ideje, bez igre i bez borbenosti. Trener Jakirovic treba se zamisliti nad ovakvom igrom i izboru igrača u prvih 11. Labrovic jedini pozitivan i na kraju Lepinjica 0 od 0, neka nadje posao u Plodinama. Onako će igrati Rijeka jednu prosječnu utakmicu, 3 utakmice nikakve. Bojim se sljedeće utakmice sa Istrom.

  • Krsto baljak 31.07.2023.

    Dokazano da je Hajduk najveći klub u našoj domovini.To je potvrđeno i prisustvon gledatelja koji došli na utakmicu Hajduk Rijeka. Armiju navijača može skupiti klub kojima je u srcu bila boja dresa koja krasi moj naš Hajduk sve ostalo je zabluda I marketinški trik je u pitanju. HŽV

Komentiraj...
Vidi sve komentare