Obavijesti

Sport

Komentari 379

Hajduku pripao i drugi derbi u sezoni, Pukštas srušio Rijeku!

Hajduku pripao i drugi derbi u sezoni, Pukštas srušio Rijeku!
8

Stativa je spasila Splićane u drugoj minuti, no od tog trenutka igrao je samo Hajduk. Rijeka u Jadranskom derbiju nije pokazala ništa, a 32.584 navijača na krcatom Poljudu proslavilo je zasluženu pobjedu 'bilih'

U posljednjoj utakmici 2. kola HNL-a Hajduk je kao domaćin svladao Rijeku 1-0 (0-0). Strijelac jedinog gola u utakmici koju je na Poljudu pratilo 32.584 gledatelja bio je Rokas Pukštas u 50. minuti.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajduk - Rijeka 1-0

Pokretanje videa...

Hajduk - Rijeka 1-0 (sažetak) 07:34

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Statistika utakmice Hajduk - Rijeka

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja iako se već u 2. minuti tresao okvir gola. Fruk je oteo loptu Krovinoviću na sredini terena, povukao prema domaćim vratima i onda se odlučio na prizemni udarac s više od 20 metara koji je pogodio blok Ferra i ostavio Lučića na krivoj nozi. No, tada je sreća spasila Hajduk jer je loptu zaustavila vratnica.

Split: Utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između HNK Hajduk i HNK Rijeka

Iako je Hajduk imao inicijativu, jedinu pravu priliku u prvih 45 minuta domaći su stvorili u 39. minuti kada je Livaja sjajno proigrao Pukštasa koji se ubacio u kazneni prostor gostiju. Mladi je Amerikanac odmah uputio snažan udarac, ali je Labrović odlično reagirao i sačuvao svoju mrežu.

No, drugu priliku za pogodak Pukštas nije propustio. Početkom drugog poluvremena Hajduk je izborio udarac iz kuta kojega je izveo Odjidja-Ofoe ravno na glavu Šarlije koji je pogodio gredu. Lopta se odbila na nogu Ferra čiji je udarac od bloka završio u nogama Pukštasa koji je sa šest metara skrenuo loptu kroz noge Labroviću.

Split: Utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između HNK Hajduk i HNK Rijeka

Momčad Rijeke niti nakon pada u rezultatski zaostatak nije postala opasnija. Tek u 77. minuti je Grgić zaprijetio udarcem sa 25 metara što je bio prvi pokušaj gostiju u nastavku utakmice.

Ovom pobjedom Hajduk se poravnao na vrhu ljestvice s Osijekom, samo ta dva sastava imaju maksimalnih šest bodova, dva više od treće Gorice, dok je Rijeka četvrta s tri boda koliko ima i peti Dinamo. (Hina)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. kolo HNL-a 21:05 sati , Stadion Poljud, Split
Hajduk
Pukštas 50'
1 : 0
Rijeka
Sortiranje događaja

Kraj susreta na Poljudu!

Hajduk je nakon 95 minuta igre sasvim zasluženo stigao do druge pobjede ove sezone. Nakon Dinama, Splićani su srušili i Rijeku u derbiju.

Pogodak odluke pao je u 50. minuti, a postigao ga je Rokas Pukštas.

Igrat će se najmanje pet minuta sučeva dodatka.

87'

Fruk je gađao prvu stativu, lopta se odbila do Djouahre koji je potegnuo s 30-ak metara. Pucao je visoko iznad gola.

86'

Ivanović se sjajno probio po lijevoj strani i nekako izborio korner. Lopta se od bloka odbila van granica igrališta i Riječani pred sam kraj susreta imaju prvi korner u derbiju.

81'

Leko radi novu zamjenu. Izvadi je Moufija, a uveo Sigura.

Komentari 379