To je to što me zanima!

Janko izgubio, ali barem nije predao: Roger razbio Srbina

Švicarski tenisač Roger Federer uvjerljivo je startao na ATP World Tour Finalsu u Londonu. U 1. kolu B skupine dobio je srpskog igrača Janka Tipsarevića 6-3, 6-1
Vidi originalni članak

Sve je bilo gotovo za 69 minuta igre. Federer niti u šestom međusobnom ogledu Tispareviću nije pružio priliku. Zabio je 7 asova, uz čak 95% osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa, a protivniku je oduzeo servis u četiri navrata, jednom u prvom i tri puta u drugom setu.

S druge strane, "čarobnjak" iz Basela srpskom tenisaču nije ponudio niti jednu break-loptu. Federeru je ovo 11. pojavljivanje na završnom turniru godine, a naslove je dosad osvojio rekordnih šest puta (2003-04, 2006-07, 2010-11).

Pobjeda nad Tipsarevićem bila mu je 40. u 47. odigranom meču na turniru, čime je izbio samostalno na čelno mjesto vječite ljestvice po broju ostvarenih pobjeda na ATP World Tour Finalsu (nekadašnji Masters). Dosad je s 39 pobjeda bio poravnat s Ivanom Lendlom.

Tipsarević je ovaj meč odigrao do kraja. Posljednji je predao Jerzyju Janowiczu u Parizu. Navodno ga je jako boljelo grlo. Inače, Poljak je bio na samo pet poena do pobjede. Tipsarević uvjerljivo vodi u predajama mečeva u tenisu. 

U karijeri ih je predao čak 24. Većinu jer nije mogao čekati da pobjednik i službeno pobijedi...Prošle je godine srpski tenisač predao meč Talijanu Andreasu Seppiju koji je bio na samo tri poena do pobjede i svog prvog trofeja. 

ATP World Tour Finals, 1. kolo:

skupina B

Federer (2) - Tipsarević (8) 6-3, 6-1

Idi na 24sata

Komentari 85

  • dostavljač 07.11.2012.

    Evo ovog trenitka, 17:38, vas puno pozdravlja Nole.

  • dostavljač 07.11.2012.

    Janko je izgubio od moćnog protivnika, jednog od najboljih na svetu, nije sramota od takvih izgubiti, čast je uopšte zaslužiti igrati sa najboljima, uspeh je uopšte doći do te faze. Vi Hrvati kao nešto kenjkate, a gde ste vi, još igrate tenis sa reketom od kiselog drvete.. Bolje se pokrite ušima nego što dajete takve cinične komentare na još ciničniji naslov.

  • mandzukic100 07.11.2012.

    Marko Snidaricu, jadno je to sto pises.

Komentiraj...
Vidi sve komentare