To je to što me zanima!

Je li Dalić trebao zvati Oršića? Vraća ga u život kao lani Vlašića

Otkako je otišao u Englesku, Oršić je u Premier ligi odigrao šest minuta. Ostale je nastupe skupio u kupovima, ali u veljači i ožujku samo je jednom bio u momčadi. Na popisu je za Wales i Tursku
Vidi originalni članak

U reprezentaciji mogu biti samo igrači koji igraju u klubu!

Ponavlja to Zlatko Dalić otkako je preuzeo "vatrene". Uz pokoju iznimku. Povremeno.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na popisu su redovito bili Pašalić, Vrsaljko, Badelj, Stanišić..., koji su u klubu uglavnom bili rezerve. Nakon Eura 2021. priznao je Dalić da je neke igrače zvao zbog starih zasluga iz Rusije i da je to bila pogreška. Ali prošle godine u proljeće, uoči susreta Lige nacija, na popisu su osvanuli Nikola Vlašić i Marin Pongračić. U tom trenutku gotovo bez ikakve minutaže u West Hamu i dortmundskoj Borussiji.

Izbornik je pojasnio iznimke:

- Vlašić ima moje ogromno povjerenje i ne želim ga izgubiti. Nepozivanje u reprezentaciju bi ga dotuklo, hoću ga vratiti u život koliko je god moguće. Bio je jedan od najboljih igrača u kvalifikacijama za SP, znam koliko vrijedi i može. Svi u stožeru smo za njega i stav je da mora biti s nama. A Pongračić je igrao dobro pa nije igrao u prvoj postavi, problem ima oko transfera, ali on je naša budućnost. Znamo da će Vida i Lovren uskoro završiti karijeru i moramo imati četiri, pet stopera na raspolaganju. Ne želimo izgubiti Pongračića, hoćemo mu dati vjetar u leđa. Moramo im dati podršku da se što prije vrate u formu.

Oršić igrao 159 minuta za Southampton

Na SP Dalić nije vodio nikoga tko nije igrao u klubu osim Grbića, ali na prvom postkatarskom popisu pojavio se i Mislav Oršić.

On nije mlad, niti je budućnost reprezentacije. Niti je bio među najvažnijim igračima. Kao Perišićeva zamjena, na SP-u je počeo jedino u utakmici za broncu. No, bio je sjajan u tih 159 minuta kroz šest utakmica (jedino protiv Belgije nije ušao), zabio je gol Maroku i asistirao protiv Kanade i Brazila.

Poslije SP-a je, međutim Dinamo zamijenio Southamptonom. I u više od dva mjeseca igrao je u pet utakmica 192 minute, bez gola i asistencije. S tim da u Premier ligi ima svega šest minuta, a u veljači i ožujku zaigrao je samo jednom, 59 minuta.

Musa je zaslužio šansu

Ipak, na Dalićevu se popisu našao. Drugog objašnjenja nema nego da ga Dalić želi održati u životu, da ga ne želi pokupati.

 

Neke je iznenadio i poziv Petru Musi (25), koji redovito ulazi s klupe za Benficu i ove je sezone sakupio 29 utakmica (946 minuta) i osam golova.

PRVI POPIS U 2023. Dalić objasnio: Ivanušec igra u jako dobroj formi, Musu želimo neko vrijeme u reprezentaciji...

- On je klasični napadač i bit će dobra prilika da ga vidimo. Zaslužio je šansu, želimo ga vidjeti - kazao je Dalić prošloga proljeća, ali ispriječio se korona virus.

Sad je dočekao šansu. Ispred Ante Budimira, koji u španjolskoj ligi za Osasunu ima 23 susreta, 1317 minuta, dva gola i asistenciju...

 
Idi na 24sata

Komentari 65

  • Marko Livaja za Zlatnu loptu 07.03.2023.

    Sram vas bilo.Ovakvih anketa nije bilo za Vlasica i Pasalica?

  • Pešekanov otac jovan 07.03.2023.

    Orša dođi u granu da se nacepamo pasulja i krmećih nogica

  • 06.03.2023.

    Oršiću nije misto u reprezentaciji

Komentiraj...
Vidi sve komentare