Obavijesti

Sport

Komentari 80

Dalić objasnio: Ivanušec igra u jako dobroj formi, Musu želimo neko vrijeme u reprezentaciji...

Dalić objasnio: Ivanušec igra u jako dobroj formi, Musu želimo neko vrijeme u reprezentaciji...

Fizički i psihički Svjetsko prvenstvo ostavilo je traga na reprezentativce, no raduje me što se većina diže u formi i vjerujem da će do okupljanja svi biti u dobrom stanju, kazao je izbornik

VIDEO

Zlatko Dalić nije morao napraviti veliki rez u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Dejan Lovren se oprostio, a obrana je ostala ista na prvom popisu za kvalifikacije za Euro 2024.

Na golu je umjesto Ive Grbića, koji nije branio od listopada, upao Nediljko Labrović. U veznom redu Kristijana Jakića zamijenio je preporođeni dinamovac Luka Ivanušec, a u napadu umjesto Ante Budimira, kojeg nema ni na pretpozivu, ulazi Petar Musa.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Vatreni' kao mali

Pokretanje videa...

specka vatreni kada su bili mali 02:38

- Nemamo razloga puno mijenjati momčad koja je prije nekoliko mjeseci osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu pa su tako na popisu 23 igrača iz Katara. Priključili smo ponovno Luku Ivanušeca koji igra u jako dobroj formi u Dinamu, a Petra Musu već neko vrijeme želimo vidjeti u reprezentativnom okruženju - objasnio je izbornik Dalić za službene stranice HNS-a.

Na pretpozivu su prvi put Dion Drena Beljo, bivši napadač Osijeka koji se razigrao u Augsburgu, a u širem kadru kandidata je i Dario Špikić, koji igra dojmljivo ove godine u Dinamu. U kadru je čak 25 igrača.

GER, 1.FBL, 1.FSV FSV FSV Mainz 05 vs FC Augsburg

- Kroz siječanj je bilo vidljivo da je fizički i psihički Svjetsko prvenstvo ostavilo traga na reprezentativce, no raduje me što se većina diže u formi i vjerujem da će do okupljanja svi biti u dobrom stanju. Iznimno nam je važno dobro krenuti u kvalifikacije, posebno jer startamo protiv dva vjerojatno najveća suparnika te možemo odmah napraviti važne korake prema Njemačkoj. U tom pogledu, dobro je što igramo prvu utakmicu kod kuće i vjerujem da će Poljud biti popunjen do posljednjeg mjesta kako bi pozdravio brončane - kazao je izbornik.

'Imamo najmoćniju momčad'

Okupljanje selekcije je 20. ožujka u Splitu. Pet dana poslije Hrvatska dočekati Wales na Poljudu, a tri dana poslije gostovati kod Turske u Bursi.

- Prihvaćamo ulogu favorita u ovoj skupini, imamo najmoćniju momčad i ogromnu želju biti sudionikom tog Eura u Njemačkoj jer znamo kakvu bismo tamo imali potporu naših navijača, to prvenstvo nam je svima san. No, imamo dovoljno iskustva da znamo kako kvalifikacije mogu biti trnovite i da je potrebna puna koncentracija i maksimalan pristup u svakoj utakmici te ćemo tako pripremati ekipu, uz poštovanje prema svakom suparniku - zaključio je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani