To je to što me zanima!

Jel' to moguće? 28 dvostrukih servis grešaka i poraz Mrdeže

Nevjerojatne scene dolaze iz Amerike.U kvalifikacijama za nadolazeći US Open, ne baš pohvalni rekord postavila je hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža (28) s 28 dvostrukih pogrešaka u meču
Vidi originalni članak

Ne ide, pa ne ide. Otprilike bi se tako mogli opisati pokušaji Tereze Mrdeže da na drugom servisu ubaci lopticu u teren. U prvom kolu kvalifikacija z US Open, Tereza Mrdeža izgubila je od Nizozemke Lemoine (27) u napetoj završnici trećeg seta uz nekoliko nevjerojatnih podataka. Od 40 drugih servisa, Mrdeža je ubacila tek 12, dok ih je 28 promašila. To jest, napravila je nevjerojatnih 28 dvostrukih pogrešaka.

Izgubila je u tri seta 6-1, 5-7, 6-7. I dok je u prvom setu promarširala terenom za 29 minuta, u drugom je setu krenula prava kanonada i to na obje strane. Nizozemska tenisačica pet je puta gubila svoj servis, dok je Terezi to za rukom pošlo čak šest puta zaredom. Odnosno, u drugom setu nije osvojila nijedan gem na svoj servis, a Lemoine je osvojila jedan i tako osvojila set sa 7-5. Velikih 16 dvostrukih pogrešaka napravila je u drugom setu hrvatska tenisačica.

U trećem setu kanonada pogrešaka se nastavila toliko dugo da su tenisačice otišle u trinaestu igru. Svaka je pet puta gubila servis i jednom osvojila, ali uspješnija je u odlučujućem tie breaku bila nizozemska tenisačica s jednom pogreškom manje. Bio je ovo meč u kojem je bilo najbitnije što manje puta pogriješiti, a Tereza je u trećem setu imala devet dvostrukih pogrešaka i 1/16 osvojenih poena na drugom servisu.

Umalo je tako srušila rekord Anne Kournikove s 31 dvostrukom pogreškom na Australian Openu protiv Japanke Miho Saeki. Neće Tereza pamtiti ovaj okršaj po dobrome, a njezina će protivnica u drugom kolu kvalifikacija biti Španjolka Paula Badosa.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • mrTrobec 21.08.2019.

    Obično novine ne pišu o Hrvatima koji ne valjaju

  • 20.08.2019.

    Kladionica radi Svoje !!!! A ona sa njima !!!!!!????? Odmah joj dat Doživotno Pranje Suđa !!!!

  • 20.08.2019.

    Žene neigraju 3 seta

Komentiraj...
Vidi sve komentare