To je to što me zanima!

Jelavić: Još čuvam zastavu s kojom je Sandra slavila zlato

OPROŠTAJ VELIKANKE Ponajbolja hrvatska košarkašica u ovom tisućljeću, Anđa Jelavić, objavila je kraj karijere. Posebno će pamtiti Olimpijske igre 2014.
Vidi originalni članak

U najljepšem sjećanju ostat će mi nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, ipak je OI san svakog sportaša, ali i to što mi je iz svake države, svakoga kluba u kojem sam igrala, ostalo nekoliko prijatelja, rekla je Anđa Jelavić (34) nakon što je prekinula igračku karijeru.

S reprezentacijom je osvojila tri medalje na Mediteranskim igrama, sedam puta bila je prvakinja Hrvatske i deset puta je osvojila kup, a u inozemnoj karijeri najviše pamti finale Fiba kupa s turskim Kayserijem.

- Na tom finalu pratilo nas je 12.000 ljudi, cijeli je grad živio za košarku - kaže Anđa, koja je igrala u četiri turska grada.

- Svi su tako različiti... Kayseri je vrlo tradicionalan i konzervativan, ništa ne radi poslije 22 sata, ali zato se možeš potpuno posvetiti sportu. Izmir je čista suprotnost, predivan grad na moru s prekrasnim vremenom, tamo možeš vidjeti ljude da u podne u parkiću piju pivo, što je u Kayseriju zabranjeno - ispričala je Jelavić, koja je još igrala u Samsunu i za kraj u Istanbulu, a karijera ju je vodila i u Rusiju te Poljsku. U Hrvatskoj je osvojila sve što je mogla.

- Sa Jollyjem smo u jednoj sezoni osvojile svih pet trofeja, a kad sam prešla u Gospić, osvojile smo sve što je klub prijašnjih godina gubio. Volim Gospić, uvijek kad sam na putu iz Zagreba, svratim na kavu.

U Šibeniku su toliko dominirale da je imala posebnu igru s Tihanom Abrlić (danas Jurić).

- Namjerno bismo jedna drugoj bacale prejake lopte u kontre jer smo znale da ni jedna neće odustati od nje, pa smo se šalile kako smo jedna drugu dobro protegnule - smije se Anđa, koja omiljenu nekošarkašku anegdotu vuče s OI-ja.

- Nisu nas bez ulaznica puštali na stadion za finale diska sa Sandrom Perković, pa smo nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja, onako po balkanski, samo bez zaustavljanja ušle unutra mašući akreditacijama i sjele u prvi red. I danas je kod mene zastava koju je Sandra nosila trčeći pobjednički krug oko stadiona - prisjetila se Anđa Jelavić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • More22 12.05.2015.

    Sranje! Upropašten život! Sad će skupljati boce nakon utakmica.A gdje joj je onaj debeli?

  • fedakeda 11.05.2015.

    OPROŠTAJ VELIKANKE Ponajbolja hrvatska košarkašica u ovom tisućljeću, Anđa Jelavić, objavila je kraj karijere. Posebno će pamtiti Olimpijske igre 2014. Čisto sumnjam da će posebno pamtiti OI 2014.,nekako prije mislim da će više pamtiti one iz Londona 2012.

Komentiraj...
Vidi sve komentare