To je to što me zanima!

Jicha: Ivan Ninčević je poznat po provokacijama i simuliranju

Češki rukometaš rekao je kako Torsten Jansen zaslužuje kaznu, no isto tako i da donekle razumije zašto je udario Ivana Ninčevića kojeg je prozvao 'provokatorom'
Vidi originalni članak

Nakon brutalnog udaranja u glavu Ivana Ninčevića, Torstena Jansena rukometni je svijet mahom osudio. Dobio je i visoku kaznu njemačke Bundeslige, no češki rukometaš i Kielov ponajbolji igrač Filip Jicha pokušao je opravdati divljački postupak Nijemca.

- Naravno da to što je Toto napravio nije u redu i mora biti kažnjen, no mogu si zamisliti što se zbivalo na parketu. Ninčević nije baš najomiljeniji rukometaš u Bundesligi. Poznat je po provokacijama i simulacijama tijekom utakmica. Ivanova ozljeda nije tako teška kako su se svi bojali u početku - rekao je Jicha, a prenosi Handelsblatt.

Jicha je dodao kako je simuliranje velik problem u Bundesligi.

- Previše je glumaca i morali bi biti oštrije kažnjeni zbog glumatanja. Bilo bi dobro da prvo dobiju opomenu, a onda i dvije minute. Sada su suci 'prelaki' na zviždaljki i sude svaki najmanji kontakt - kaže Jicha.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • superslim 29.05.2013.

    @vozdra,@torpedo7,@mirko5000: Vas troje zamisljam ovako:tri propala rukometasa koja od svog igranja u zivotu nisu zaradila niti kunu,vjerovatno igrali po nekim nizerazrednim ligama.Vas troje ste se nasli pametni da pljucate po nasem reprezentativcu,decku koji moze se reci uspjeo u rukometu,zaradio novac,osvojio nesto,igrao u dobrom klubu,istina za volju nije on svetac niti ce ikada biti,ali napravio vise od svog zivota i svoje karijere nego sto cete vas tri napraviti za 3 zivota.Ljecite vi i dalje svoje komplekse iz djetinstva po forumima..drugo ne znate!!!

  • Vozdra_1 29.05.2013.

    Gledao sma utakicu i nisam mogao vjerovati što se dešava sa Ninčevićem i njegovom glumom. Od kad god gledam rukomet nikad nisam vidio toliko glume od jednog igrača kao od Ninčevića u toj utakmici, radi njega je bila prije ove situacije zaustavljana 2 puta po par minuta. Simulirao je oba puta udarce u glavu koje uopće niti blizu nije dobio što su pokazali i usporeni snimci i uvjeren sam da je najvećim dijelom isprovocirao ovu reakciju. U potpunosti se slažem sa Jansenom i njegovim namjernim udaranjem Ninčevića jer bi i sam to napravio. Potpuno je zaslužio i mišljenja sam da se obojica moraju ispričati radi ponašanja u toj utakmici!

  • kkoprivn 29.05.2013.

    u svako kontaktonom sportu postoji tzv. trashtalk, te je najnormalnije da ćeš dati sve od sebe da oslabiš protivničku ekipu isključenjima, pa tako i u rukometu, to su male provokacije velikih majstora , a to kaj je ninčević dobar u tome, jbg dobar je, a to kaj se jensen ne zna kontrolirati i kaj se obračunava kao da je bbb na gostovanju u austriji to je njegov problem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare