To je to što me zanima!

Joel Prpic: Jedva čekam dan kad ću zaigrati za Hrvatsku...

Joel Prpic (36) uživa u Zagrebu. Kanađanin hrvatskih korijena uvijek je bio svjestan da nije kapacitet za NHL, a tvrdi da će karijeru završiti u Medveščakovu dresu
Vidi originalni članak

24sata: Igrali ste u NHL-u. Kako je bilo igrati u prepunoj Areni?

Fantastično. Kad sam dolazio u Hrvatsku nisam ni sanjao da će se ovakvo nešto dogoditi. Zagreb je postao pravi hokejaški grad. Ovdje je kao u Montrealu ili Edmontonu.

24sata: U rujnu ćete napuniti 37 godina. Koliko još možete igrati?

Na ovom nivou mogu igrati još dvije, tri godine. Kompetitivan sam tip, mrzim gubiti. I dok me goni ta želja za pobjeđivanjem, igrat ću za Medveščak. Tu ću završiti karijeru.

24sata: Kakva su bila iskustva igranja u NHL-u?

Ruku na srce, nikad nisam bio NHL potencijal. No nekoliko mjeseci, koliko sam bio u Coloradu i Bostonu, pamtit ću cijeli život. Na klupi sam sjedio kraj velikana Joea Sakica i Petera Forsberga. Sakicu sam odmah bio drag čim je čuo hrvatsko prezime i stalno je pazio na mene. A Forsberg je bio potpuno ‘lud’. Jednom me upitao kako se mijenja ulje u autu. Nakon što sam mu objasnio, zaključio je da mu je lakše kupiti novi auto. To je i učinio.

24sata: Koja je bila najveća glupost koju ste napravili u karijeri?

Nikad neću zaboraviti epizodu iz AHL-a. Gostovali smo u Salt Lake Cityju. Poslije utakmice iznajmili smo automobil i otišli kockati u Nevadu. Vozili smo tri sata, došli kasno popodne i kockali do sedam ujutro. Izgubili smo novac, umalo zakasnili na trening i dobili ‘jezikovu juhu’ od trenera. Kakve budale smo bili...

24sata: Sljedeće godine stječete pravo igranja za hrvatsku reprezentaciju. Hoćete li se odazvati?

Naravno, jedva čekam dan kad ću zaigrati za Hrvatsku. Igrao sam i za Team Canadu, no poseban užitak bit će mi igrati za moju drugu domovinu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mirni1 25.01.2011.

    a s kolko bu to godina zaigral za repku? kaj za veterane?

  • onaj 24.01.2011.

    "A Forsberg je bio potpuno ‘lud’. Jednom me upitao kako se mijenja ulje u autu. Nakon što sam mu objasnio, zaključio je da mu je lakše kupiti novi auto. To je i učinio." - hahahaha ovo je vrh! :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare