To je to što me zanima!

Jokić je odigrao utakmicu za pamćenje, Bogdanović briljirao

Za 39 minuta igre Jokić je zabio 40 koševa, uhvatio čak 27 skokova i podijelio deset asistencija. Srpski košarkaš postao je prvi igrač s 40 ili više koševa, 25 ili više skokova te deset ili više asistencija na jednoj utakmici nakon 1968. godine i Wilta Chamberlaina
Vidi originalni članak

Pomalo u sjeni svjetske bronce i fantastičnog dočeka u Zagrebu, maestralni Bojan Bogdanović nastavio je dominirati NBA parketima. Nakon glasina o potencijalnoj razmjeni u Lakerse, Babo je još malo dodao gasa, kao da želi pokazati GM-u Robu Pelinki kakvu klasu može dobiti.

Detroit Pistonsi izgubili su od Brooklyn Netsa 124-121, a najbolji hrvatski košarkaš je za 30 minuta igre zabio 26 koševa uz skok i četiri asistencije. Šut je imao sedam od 16, a nije baš ni trica bila savršena. Pucao ju je tri od osam. No, imao je zato čak devet od devet iz slobodnih bacanja.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno za pobjedu Pistonsa koji su izgubili 24 put u sezoni. No, barem raduje sjajna Bojanova forma. U posljednje četiri utakmice zabio je 20 ili više koševa, a prije tjedan dana brojao je do 38 baš protiv Lakersa. Zabijao je 24 Charlotteu i 22 Sacramentu. No, Detroit je svaku izgubio.

Babinu sjajnu partiju zasjenio je čudesni dvojac iz Netsa. Kevin Durant zabio je 43 koša, dok je Kyrie Irving zabio 38. Bogdanović je jedinu pratnju imao u Iveyju koji je brojao do 19, a prvi sljedeći zabio je tek 12. 

Priča večeri je spektakularni Nikola Jokić koji je odigrao utakmicu života. Došao je do triple-doublea i to kakvog. Za 39 minuta igre zabio je 40 koševa, uhvatio čak 27 skokova i podijelio deset asistencija. Utakmica za pamćenje koja je donijela pobjedu Denveru protiv Charlottea (119-115).

Nismo ni sumnjali, NBA statističari su iz naftalina izvukli rekord. Srpski košarkaš postao je prvi igrač s 40 ili više koševa, 25 ili više skokova te deset ili više asistencija na jednoj utakmici nakon 1968. godine i Wilta Chamberlaina. Njemu je to za rukom pošlo četiri puta. 

Los Angeles Lakersi su pobijedili Washington 119-117 na krilima LeBron Jamesa koji je zabio 33 koša, skupio sedam skokova i podijelio devet asistencija. Wizardse je predvodio Bradley Beal s 29 poena.

Nakon tri uzastopna poraza, prvaci Golden State Warriorsi konačno su slavili protiv Toronto Raptorsa (126-110). U izostanku Stepha Curryja, najbolji je bio sjajni Jordan Poole s 43 koša, Raptorse je predvodio Siakam s 27 poena. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ante Jovanović 19.12.2022.

    Bravo Babo. A ove Jokićeve brojke su nestvarne

Komentiraj...
Vidi sve komentare