To je to što me zanima!

Jokić izmučio Zupca, Clippersi ga usporedili s Dončićem: On samo maše rukama i hoće prekršaj

Clippersi nisu mogli riješiti Jokića, ali jesu ostale igrače Denvera i opet vode 2-1 u seriji. Boston je, pak, izborio meč-loptu za finale Istoka za koje Toronto sad mora dobiti dvije utakmice
Vidi originalni članak

Marc Gasol gledao je sve s klupe zadnjih 20 minuta, štoviše, Fred VanVleet bio je jedini starter koji se pojavio na parketu u četvrtoj četvrtini. Nick Nurse, trener Toronta, digao je ruke od borbe sa Celticsima koji su najveći dio posla u petoj utakmici (111-89) obavili u prvom poluvremenu i, posebno, uvodnih devet minuta u kojima su Raptorsi 18 posjeda pretvorili u pet koševa i isto toliko izgubljenih lopti. Odnosno, iskopali si rupu iz koje više nije bilo natrag.

- Znam da će zvučati malo ludo, ali mislim da je naš napad bio izvrstan. Nismo mogli imati otvorenije šuteve - komentirao je Nurse početak nizbrdice koja je prvake dovela pred eliminaciju.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivica Zubac vježba s djevojkom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što god mislio o prvoj četvrtini u kojoj su njegovi igrači došli tek do brojke od 11 koševa - a manje su zabili samo jednom u doigravanju (devet 2002. protiv Detroita) - nisu se oporavili od takvog otvaranja i Boston je s 93 koša svojih startera od ukupno 111 naprema tek 45 koševa Torontovih došao na pobjedu od finala Istoka. 

- Posao još nije gotov, ima još puno posla - ni e od euforije nije emitirao Jaylen Brown, s 27 koševa najbolji u Bostonovoj momčadi.

S razlogom jer Celticsi od 2008. godine imaju 17-21 kada su imali šansu zatvoriti seriju, u kojoj, pak, u polufinalu Zapada LA Clippersi opet imaju prednost nad Denverom 2-1 (113-107) koji je, uz donekle Michaela Portera (18 koševa), imao samo jednog čovjeka spremnog zabijati u serijama - Nikolu Jokića (32 koša, 12 skokova, osam asistencija).

- U zadnjih šest minuta presudila je naša obrana. Leonardova blokada srednjim prstom? Isprva to nisam ni vidio - pohvalio je trener Clippersa Doc Rivers svoju prvu zvijezdu Leonarda, koji je jednim prstom blokirao Murrayja na zakucavanju, i svoju momčad iz koje je zbog šestog prekršaja četiri minute prije kraja ispao Ivica Zubac (8 koševa) jer se teško nosio s Jokićem, ali, misli Pat Beverley, na što su padali i suci.

- On stalno gestikulira rukama i stavlja pritisak na suce, slično kao i Luka Dončić.

Jokiću taj izraz, "flailer", isprva nije bio ni jasan, pa kad je dobio objašnjenje, imao je reći samo ovo:

- Oni su imali 26 slobodnih bacanja, mi deset. Ja sam samo pokazivao sucu kada je prekršaj - rekao je Jokić koji se pomirio da Nuggetse čeka težak posao u ovoj seriji, vjerojatno i teži nego kada su morali okrenuti 1-3 protiv Ute.

- Clippersi su talentirani, favoriti su na papiru, imaju možda bolju petorku, širu klupu, trenera, svejedno...

Možda je ovo zadnje mogao prešutjeti, a što neće - i to je dokaz da su Clippersi u službi momčadi - napraviti Kawhi Leonard kada treba pohvaliti svog "najboljeg prijatelja" Paula Georgea koji je ovaj put (32 koša) bio lider.

- Napravio je sjajan posao i vodio nas na oba kraja terena. Samo smo ga slijedili.

NBA, doigravanje:

Denver - LA Clippers 107-113 (Jokić 32 - George 32), 1-2
Toronto - Boston 89-111 (VanVleet 18 - Brown 27), 2-3

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Idemo prema boljem 10.09.2020.

    Clipersi i Zubac vode 3:1. Ivica Zubac je sa samo 23 godine postao član prve petorke vjerojatno budućih polufinalista playofa.

  • MatijaKezele 09.09.2020.

    Nakon onakva 2 poraza odigrat ovaku savršenu obranu svaka čast. Treba ih gledat kao ozbiljne konkurente za veliko finale.

  • mrle777 08.09.2020.

    Kako jedna trica u zadnjim stotinkama može promjenit i skoro okrenut seriju, sinoć Boston dominantan u oba smjera, iako slabije šuterski, ali kakva obrana, strašno. Mislim da OG-u nije ušla ona trica, da bi ova serija bila već gotova, ali sigurno Raptorsi neće odigrat onako kao večeras, promjenit će nešto. Neće se dat sam tak, borbena je to ekipa isto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare