Obavijesti

Sport

Komentari 5

Jokić izmučio Zupca, Clippersi ga usporedili s Dončićem: On samo maše rukama i hoće prekršaj

Jokić izmučio Zupca, Clippersi ga usporedili s Dončićem: On samo maše rukama i hoće prekršaj
6

Clippersi nisu mogli riješiti Jokića, ali jesu ostale igrače Denvera i opet vode 2-1 u seriji. Boston je, pak, izborio meč-loptu za finale Istoka za koje Toronto sad mora dobiti dvije utakmice

VIDEO

Marc Gasol gledao je sve s klupe zadnjih 20 minuta, štoviše, Fred VanVleet bio je jedini starter koji se pojavio na parketu u četvrtoj četvrtini. Nick Nurse, trener Toronta, digao je ruke od borbe sa Celticsima koji su najveći dio posla u petoj utakmici (111-89) obavili u prvom poluvremenu i, posebno, uvodnih devet minuta u kojima su Raptorsi 18 posjeda pretvorili u pet koševa i isto toliko izgubljenih lopti. Odnosno, iskopali si rupu iz koje više nije bilo natrag.

- Znam da će zvučati malo ludo, ali mislim da je naš napad bio izvrstan. Nismo mogli imati otvorenije šuteve - komentirao je Nurse početak nizbrdice koja je prvake dovela pred eliminaciju.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivica Zubac vježba s djevojkom

Pokretanje videa...

Kako zakucava Zupčeva djevojka 00:36

Što god mislio o prvoj četvrtini u kojoj su njegovi igrači došli tek do brojke od 11 koševa - a manje su zabili samo jednom u doigravanju (devet 2002. protiv Detroita) - nisu se oporavili od takvog otvaranja i Boston je s 93 koša svojih startera od ukupno 111 naprema tek 45 koševa Torontovih došao na pobjedu od finala Istoka. 

- Posao još nije gotov, ima još puno posla - ni e od euforije nije emitirao Jaylen Brown, s 27 koševa najbolji u Bostonovoj momčadi.

S razlogom jer Celticsi od 2008. godine imaju 17-21 kada su imali šansu zatvoriti seriju, u kojoj, pak, u polufinalu Zapada LA Clippersi opet imaju prednost nad Denverom 2-1 (113-107) koji je, uz donekle Michaela Portera (18 koševa), imao samo jednog čovjeka spremnog zabijati u serijama - Nikolu Jokića (32 koša, 12 skokova, osam asistencija).

- U zadnjih šest minuta presudila je naša obrana. Leonardova blokada srednjim prstom? Isprva to nisam ni vidio - pohvalio je trener Clippersa Doc Rivers svoju prvu zvijezdu Leonarda, koji je jednim prstom blokirao Murrayja na zakucavanju, i svoju momčad iz koje je zbog šestog prekršaja četiri minute prije kraja ispao Ivica Zubac (8 koševa) jer se teško nosio s Jokićem, ali, misli Pat Beverley, na što su padali i suci.

- On stalno gestikulira rukama i stavlja pritisak na suce, slično kao i Luka Dončić.

NBA: Playoffs-Los Angeles Clippers at Denver Nuggets

Jokiću taj izraz, "flailer", isprva nije bio ni jasan, pa kad je dobio objašnjenje, imao je reći samo ovo:

- Oni su imali 26 slobodnih bacanja, mi deset. Ja sam samo pokazivao sucu kada je prekršaj - rekao je Jokić koji se pomirio da Nuggetse čeka težak posao u ovoj seriji, vjerojatno i teži nego kada su morali okrenuti 1-3 protiv Ute.

- Clippersi su talentirani, favoriti su na papiru, imaju možda bolju petorku, širu klupu, trenera, svejedno...

Možda je ovo zadnje mogao prešutjeti, a što neće - i to je dokaz da su Clippersi u službi momčadi - napraviti Kawhi Leonard kada treba pohvaliti svog "najboljeg prijatelja" Paula Georgea koji je ovaj put (32 koša) bio lider.

- Napravio je sjajan posao i vodio nas na oba kraja terena. Samo smo ga slijedili.

NBA, doigravanje:

Denver - LA Clippers 107-113 (Jokić 32 - George 32), 1-2
Toronto - Boston 89-111 (VanVleet 18 - Brown 27), 2-3

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja