To je to što me zanima!

'Još malo i Zagreb će biti seoski klub iz Špičkovine'

Dvije, tri godine imamo ugovore sa sponzorima, ali nakon toga smo u Božjim rukama, rekao je u razgovoru o rukometnom domu Bartol Kaleb
Vidi originalni članak

Rukometaši Zagreba borit će se za drugo mjesto u skupini s moćnim HSV-om, a imaju problema čak i s isplatom plaća.
- Do 15. veljače stići će plaće za prosinac, a do 28. za siječanj. I onda će zaostaci biti minimalni - obećao je direktor Bartol Kaleb.
Novca nema, ali nema ga ni u drugim sportovima. No ti drugi sportovi barem imaju gdje "stanovati".
- Mi smo i dalje bez krova nad glavom, čekamo da se odredi barem lokacija rukometnog doma. Obećavaju nam, dobili smo garancije i iz Vlade, ali pomaka nikako nema - požalio se Zoran Gobac, koji već godinama bije bitku s vjetrenjačama u nastojanju da rukometaši dobiju svoj dom. Ali svima drugima lakše ide...
- Pedeset metara od mjesta gdje je trebao biti rukometni dom gradit će se dvorana za košarkaše Zagreba, gradi se i bazen, Dinamo gradi trening-kamp... Svi se žale da nema novca, a jedino mi i dalje ne znamo gdje će rukomet živjeti - kaže najmoćniji čovjek hrvatskoga rukometa.
- Ako ne dobijemo svoj dom, teško ćemo preživjeti. I nećemo moći održati ovakve rezultate. Po cijeloj Hrvatskoj izgrađene su dvorane i sve su one funkcionalne. Osim rukometnog doma, koji nije ni izgrađen - dodao je Gobac.
Direktor Bartol Kaleb nastavio je u istom tonu.
- U klubu sam već 13 godina i cijelo to vrijeme priča se o našem domu. Nadam se da neću otići u mirovinu, a da ga i dalje ne bude. Svi kukaju da se nema, a jedino rukomet odlazi u povijest - govorio je Kaleb i nastavio:
- Ne mora ovaj klub biti europski, može biti i seoski! Ali u tom slučaju ne moramo biti u Zagrebu, možemo ići i u Bedekovčinu, Špičkovinu...
I dok rukometnog doma nema, plaća igračima i stožeru ima samo povremeno. No počele su stizati redovitije, a tako će biti još neko vrijeme. A onda?
- U iduće dvije do tri godine još imamo ugovore sa sponzorima, dolaze i neki novi sponzori. Ali nakon toga smo u Božjim rukama... - zaključio je Kaleb.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • bosnia_80 12.02.2010.

    a gdje se nalazi ta pičkovina...jel\' daleko od zagreba?

  • zed_zed 12.02.2010.

    lako s tuđim k.. po koprivi. ako im nije dostatna arena - neka si naprave \"njihovu\" arenu s \"njihovim\" novcem, a ne s našim. ne mogu se načuditi ovakvim likovima. arena je 300 dana prazna, a oni bi drugu??? očito je da bi oni jednu dvoranu od 100 mil. kuna - ali ne za igranje već također za iznajmljivanje za koncerte. glupost totalna. kao da bi upravljanje te nove dvorane odmah dali gopcu.

  • onaj 11.02.2010.

    Jebo ih dom više! Ja sam uvijek ZA DOM spreman, ali igrajte u toj prokletoj Areni koja je izgrađena!

Komentiraj...
Vidi sve komentare