To je to što me zanima!

Jurčić debitirao, Dinamo u Osijeku uzeo sva tri boda

Golovima Sammira iz penala i Vrdoljaka nakon kornera Dinamo je u Osijeku slavio 2-0. Hajduk je zadržao vodstvo, 'modri' zaostaju dva boda...
Vidi originalni članak

U trenerskom debiju Krunoslava Jurčića Dinamo nije izgledao briljantno, ali u Osijeku je uzeo ono po što je došao.
- Prije svega, zadovoljan sam pobjedom - istaknuo je Jurčić i dodao:
- Nisam si umišljao da ćemo već u ovoj utakmici biti onakav Dinamo kakav ćemo sigurno biti u budućnosti. Rekao sam igračima da moramo izvući ovu utakmicu na volju, želju i karakter i to smo i napravili.
Osijek je svoju mrežu uspio sačuvati samo u prvih 13 minuta. A onda je Domagoj Vida pošteno opalio Sammira po nogama i Dinamo je dobio priliku povesti iz penala. Sammir je sam uzeo loptu i smjetio je iza leđa Marina Skendera. Osijek je u finišu prvog dijela pogodio i stativu, snažno je pucao Barišić, ali bila je to i najava kraja napadačkih pokušaja domaćina. U drugom poluvremenu nisu uspjeli ni prići golu Dinama. Iako nisu briljirali, 'modri' su u 72. minuti opet zabili. Mandžukić je nakon kornera pucao glavom, a Skender odbio samo do Ivice Vrdoljaka. Dinamov zadnji vezni iz blizine je loptu poslao u mrežu.
- Ne mogu se oteti dojmu da smo 'prejeftino' izgubili ovu utakmicu, jer primili smo golove iz penala i iz kornera. Nije bilo puno šansi, ali mi smo imali stativu i mogli smo puno bolje proći - misli trener Osijeka Tomislav Steinbrückner. Njegov Osijek nije nikoga pobijedio posljednjih sedam utakmica, od 11. studenog prošle godine.
- Moram pohvaliti Osijek, dugo nisam vidio momčad u hrvatskoj ligi koja igra ovako agresivno. Iako, zbog toga im pati kombinatorika - ocijenio je Kruno Jurčić pa najavio pomake u igri Dinama:
- U svakom slučaju, igrat ćemo efikasnije. Pobijeđivat ćemo, ali i igrati jedan lijep nogomet.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • pikovit 09.03.2009.

    Navijam za dinamo - ali budimo realni njima nije mjesto u Evropi i nadam se da nece ni doci do nje- sramota za Hrvatski nogomet-to nije igra!! Naravno naklonjenost sudaca i ovog komentatora (sram ga bilo)-mjenja dojam gledaocima pred malim ekranima!! Da nije Dinamo takva trznica igracima bili bi u Evropi odavno!!!

  • willcraft 09.03.2009.

    nisam gledo ali sve najbolje dinamu u kupu uefa jer hajduk ce biti prvak a i kup ce osvojiti!!!!hhhhhhhhhaaaaajjjduuuuk!!!

  • =DJ= 09.03.2009.

    Bio sam na tekmi, osijek je jadno igrao, sto jest jest, ali dinamo, pa pola te ekipe meni ne bi igralo u dvoristu, obrana rupa, da je neka postena momcad bila s druge strane, popili bi modri 5 komada sigurno, i moj brat takoder je za goli k. radio je toliku pomutnju u obrani da smo morali iskoristit barem jednu poklonjenu loptu, al sta ces, kad je i osijek los... malo da se osvrnem na sudenje, ja sijecem obje ruke ako se tekma igrala 2 minute u komadu, malo grublji pogled na dinamovca i odmah prekrsaj, zanimljivo je samo da se nakon 2. gola sudac sjetio da i osijek igra tu tekmu pa smo cak dobili i pokoji faul, i da, zamislite, dao je zuti karton dinamovcu, tko bi reko...

Komentiraj...
Vidi sve komentare