To je to što me zanima!

Kahn: Najbolji vaš golman je, ima teško ime. Da, Subashich!

Puno se toga mora poklopiti tijekom ovakvog Prvenstva da biste došli do finala. Hrvatska je imala nekoliko igrača koji su igrali na vrhunskoj razini. Pitanje je mogu li nadmašiti to u nadolazećim godinama, kaže Kahn...
Vidi originalni članak

Najbolji vaš golman je, teško je ime izgovoriti, prvo vaše ime u Rusiji. Da, Subasich. Igrao je sjajan turnir, a to nije lagano, jer morate imati puno iskustva za odigrati takav turnir, ali golman je taj koji radi razliku, rekao je za RTL legendarni njemački golman Oliver Kahn koji je u Sesvetama bio gost na jednom predavanju. 

Povod za njegov dolazak bila je Međunarodna konferencija nogometnih trenera i trenera golmana koja se četvrtu godinu održava na području Zagreba. Organizirala ju je Nogometna akademija HNS-a. 

Kahnovo predavanje okupljeni su pažljivo slušali, a nakon službenog dijela nije mu bilo teško podijeliti autograme brojnim zainteresiranim polaznicima i gostima te fotografirati se s njima, a legendarni Kahn je uhvatio vremena za progovoriti i o 'vatrenima' koji su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji stigli do najvećeg uspjeha u povijesti reprezentacije.

- Puno se toga mora poklopiti tijekom ovakvog Prvenstva da biste došli do finala. Hrvatska je imala nekoliko igrača koji su igrali na vrhunskoj razini. Pitanje je mogu li nadmašiti to u nadolazećim godinama. Važno je uklopiti nove i mlade igrače u momčad.

Kahn nije bio jedan od pobornika Nike Kovača nakon lošeg početka, no na kraju sezone, kao i većina Bavaraca, skužio je da je Kovač pravi izbor za Bayern.

- Bayernova sezona bila je jako teška za novog trenera kao što je Niko Kovač. Ako se prisjetite, na početku sezone su njemački reprezentativci došli u Bayern razočarani jer su ispali u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva. Puno problema s ozljedama, novi trener s novom filozofijom. Sada kada su osvojili Kup i Prvenstvo, to je sjajni Nikin posao u jako jako teškim uvjetima u Bayernu ove sezone.

On će se nakon nekoliko godina izbivanja vratiti u Bayern i to na mjesto izvršnog direktora gdje će naslijediti Karla Heinza Rummeniggea kojem istječe ugovor 2021. godine.

- Ne želim govoriti o sebi, ali vrlo vjerojatno ću se vratiti sljedeće sezone u Bayern i volio bih kada bi tada susreo Niku - zaključio je ovaj velikan.

Kahn je u Bayernu bio od 1994. do 2008. i osvojio je osam naslova u Bundesligi i jedan u Ligi prvaka. Sedam puta bio je izabran za najboljeg vratara Bundeslige, te je bio najbolji igrač SP-a 2002., kada je u finalu Njemačka izgubila od Brazila sa 0-2. Za njemačku reprezentaciju skupio je 86 nastupa. Nakon igračke karijere bio je televizijski komentator, a stekao je iskustva i u poslovnim krugovima.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • KristijanCro 08.06.2019.

    Veliki vratar,jedan od najboljih

  • Jaca???? 08.06.2019.

    Baš tako.

  • MateCro 07.06.2019.

    Di je članak o odigranim tekmama večeras ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare