To je to što me zanima!

Kajba poklonio svoju medalju: 'Ovome čovjeku dao bih sve!'

'Tako je, Profa je to sigurno zaslužio', napisao je ispod objave na društvenim mrežama trener golmana naše reprezentacije nakon što je njegov kolega Damir Kajba svoju medalju poklonio Miljenku Raku
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je u finalu Europskog prvenstva od Španjolske 22-20, emocije su još uvijek mnogima pomiješane, ali ne i Damiru Kajbi. Uvijek razborit i samosvjestan, zna koliko je ljudi zaslužno za ovu medalju, a ne dobiju ju oko vrata. Jedan od njih je i legendarni kondicijski trener čiji su treninzi do medalja vodili mnoge hrvatske sportaše pa tako i aktualne viceprvake Europe. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Miljenko Rak nije dobio medalju, Kajba je skinuo svoju i objesio je profesoru Raku oko vrata. Isprve ju Miljenko nije htio primiti, ali ga je onda Kajba uz zagrljaj i poljubac nagovorio, a u objavu na društvenim mrežama ja napisao:

'Ovome čovjeku dao bih sve!'

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Inače, Miljenko Rak radio je kao kondicijski trener hrvatske rukometne reprezentacije te naše najbolje skijašice Janice Kostelić. 

Bivši je atletičar, a njegov najbolji rezultat u skoku u dalj je 7,99 m. Na V. Mediteranskim igrama 1967. je osvojio zlato sa skokom od 7,53 m. Četiri godine kasnije, na VI. Mediteranskim igrama 1971., osvojio je srebro sa skokom od 7,78 m, a na VIII. Mediteranskim Igrama 1979. u Splitu je osvojio broncu sa skokom od 7,62 m.

Kondicijskim treningom u nogometu se počeo baviti u zagrebačkom Dinamu. Pridružio se Slaven Biliću za vrijeme treniranja Hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon toga je ostao u Slavenovom stožeru i pratio ga u Lokomotiv Moskvi, Bešiktašu i u West Ham Unitedu.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • njakac86 27.01.2020.

    Kajba srbine!

  • 26.01.2020.

    Ma oni su zlatni. Uz sve objektivne probleme bili su na jednu loptu praktički udaljeni od zlata. Šarac i Hrstić nisu mogli puno pripomoći. Bez zamjene za Stepančića. Ozljeda Cindrića. Bez prave zamjene za Mandića. Kaleb je u prijenosu dobro rekao da se prelako odričemo starijih igrača, a upravo su ti "starci" donijeli širinu Španjolcima u finalu. Sarmiento, Maqueda, Canellas i Entrerrios kod nas sigurno više ne bi nastupali. Falilo je širine i zato smo nažalost izgubili, ali i bez obzira na to ova medalja je stvarno zlatnog sjaja.

  • dadomatos 26.01.2020.

    Za mene su Zlatni

Komentiraj...
Vidi sve komentare