Sport

Komentari 3

Kajba poklonio svoju medalju: 'Ovome čovjeku dao bih sve!'

Kajba poklonio svoju medalju: 'Ovome čovjeku dao bih sve!'

'Tako je, Profa je to sigurno zaslužio', napisao je ispod objave na društvenim mrežama trener golmana naše reprezentacije nakon što je njegov kolega Damir Kajba svoju medalju poklonio Miljenku Raku

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je u finalu Europskog prvenstva od Španjolske 22-20, emocije su još uvijek mnogima pomiješane, ali ne i Damiru Kajbi. Uvijek razborit i samosvjestan, zna koliko je ljudi zaslužno za ovu medalju, a ne dobiju ju oko vrata. Jedan od njih je i legendarni kondicijski trener čiji su treninzi do medalja vodili mnoge hrvatske sportaše pa tako i aktualne viceprvake Europe. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Miljenko Rak nije dobio medalju, Kajba je skinuo svoju i objesio je profesoru Raku oko vrata. Isprve ju Miljenko nije htio primiti, ali ga je onda Kajba uz zagrljaj i poljubac nagovorio, a u objavu na društvenim mrežama ja napisao:

'Ovome čovjeku dao bih sve!'

POGLEDAJTE VIDEO:

Inače, Miljenko Rak radio je kao kondicijski trener hrvatske rukometne reprezentacije te naše najbolje skijašice Janice Kostelić. 

Bivši je atletičar, a njegov najbolji rezultat u skoku u dalj je 7,99 m. Na V. Mediteranskim igrama 1967. je osvojio zlato sa skokom od 7,53 m. Četiri godine kasnije, na VI. Mediteranskim igrama 1971., osvojio je srebro sa skokom od 7,78 m, a na VIII. Mediteranskim Igrama 1979. u Splitu je osvojio broncu sa skokom od 7,62 m.

Kondicijskim treningom u nogometu se počeo baviti u zagrebačkom Dinamu. Pridružio se Slaven Biliću za vrijeme treniranja Hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon toga je ostao u Slavenovom stožeru i pratio ga u Lokomotiv Moskvi, Bešiktašu i u West Ham Unitedu.

 

Najčitaniji članci