To je to što me zanima!

Kako do polufinala? Revanšom! Subota bi mogla biti ključna...

Hrvatska prenosi maksimalna dva boda u drugi krug i komforno može čekati četvrtak i prvu utakmicu u Beču. U polufinale možemo i s dva poraza, no povijest nas uči da ništa nije gotovo
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija sa savršenim skorom 3-0 putuje u Beč na drugi dio Europskog prvenstva, gdje će odigrati još četiri utakmice.

Uz nas, u austrijsku prijestolnicu i oglede u Wiener Stadthalleu putuje i Bjelorusija, a Hrvatska prenosi dva boda osvojena u ogledu protiv te reprezentacije.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Poznata su još dva sudionika te skupine koja stižu iz Trondheima, Španjolci (koji su također ostvarili sve tri pobjede) i Nijemci, koji su u ponedjeljak jedva pobijedili Latviju (28-27).

Satnica za drugi krug još nije poznata, no poznati su dani odigravanja: četvrtak, subota, ponedjeljak i srijeda. Hrvatska će prvo zaigrati protiv pobjednika skupine B, a tko će to biti, bit će poznato nakon posljednjeg kola u utorak.

Sudomaćin Austrija zasad se čini izglednim za to mjesto jer ima dvije pobjede iz ogleda protiv Češke i Ukrajine, no u slučaju njihova poraza od Sjeverne Makedonije i pobjede Češke nad Ukrajinom zatvorio bi se krug od tri momčadi u kojemu bi odlučivala gol-razlika.

Uzmemo li u obzir da se radi o vjerojatno najslabijoj skupini na Euru, Hrvatska ne bi trebala imati prevelikih problema ni s jednom od te tri reprezentacije. A onda bi u subotu trebala biti ključna borba za polufinale protiv Njemačke.

Mnogim našim igračima sjećanja su sigurno još svježa s prošlogodišnjeg napetog dvoboja na Svjetskom prvenstvu u Kölnu - zanimljivo, i to nam je bila druga utakmica u drugom krugu - koju smo tijesno izgubili 22-21 i izgubili šansu plasirati se u polufinale.

Pobjeda nad Nijemcima, osim revanša, sad bi vjerojatno njih ostavila bez šansi jer ne prenose bodove iz prvog dijela natjecanja.

U ponedjeljak Linu Červara i njegove izabranike čeka meč protiv drugoplasiranog iz skupine u kojoj su Austrija, Češka i Sjeverna Makedonija kad bismo, pobijedimo li u prve dvije utakmice u Beču, i matematički mogli osigurati prolazak u borbu za medalje.

A za oproštaj od drugog kruga u srijedu slijedi ogled protiv Španjolaca, aktualnih europskih prvaka iz Zagreba i momčadi koju smo prošle godine na spomenutom Mundijalu pobijedili u prvom krugu u Münchenu 23-19. Taj bi meč na koncu mogao odlučivati tko će s kojeg mjesta u polufinale.

Povijest nas uči da je u ovakvom sustavu natjecanja za prolazak u polufinale uvijek bilo dovoljno osam bodova, što znači da si Hrvatska može priuštiti jedan poraz, a nerijetko se i s dva poraza znalo prolaziti u polufinale, no tad bi se i neke druge stvari, poput gol-razlike i rezultata konkurenata, trebale poklopiti.

U svakom slučaju, Hrvatska će s igrom iz prvog kruga sigurno biti favorit protiv svih osim možda Španjolaca u posljednjem kolu, ali dotad bismo već mogli bukirati kartu za polufinale 24. siječnja u Tele2 Areni u Stockholmu, domu Djurgardena i Hammarbyja koji prima 35.000 ljudi, a za ovu prliku imat će kapacitet od 22.000 ljudi.

Uz lov na europsko zlato, jedino koje joj nedostaje u kolekciji, Hrvatskoj bi taj uspjeh značio i izravan plasman na Olimpijske igre u Tokio, a tamo možemo proći i ulaskom u finale ako s druge strane bude Danska, svjetski prvak koji je lani osigurao mjesto u Japanu. No idemo korak po korak...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 276

  • Panac 15.01.2020.

    Koliko euforije ! Strašno !!! Ljudi,treba biti realan. Hrv rep je limitirana i do sada se vadila na kvalitet pojedinaca kao Duvnjal,Karačić,Cindić... a i Šego je onako branio tada i tko zna da li će ikad više ... Činjenica je da ne mogu zabiti gol čim protivnici zaigraju čvrstu i agresivnu obranu ! (bez bar 3-4 vrhunska vanjska šutera jako teško mogu učiniti nešto ) Sutra protiv domaćina Austrije će se vidjeti sve slabosti... Ćervara je vrijeme pregazilo i treba dati šansu mlađim sa novim idejama...

  • neli3105 14.01.2020.

    Slovenci isto opasni

  • Konjushar 14.01.2020.

    Tomislavgrad hahhahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare