To je to što me zanima!

Kako je jedna noć upropastila karijeru bivšeg suigrača Luke Modrića: Bio sam idiot...

Bio sam idiot. Žao mi je zbog svega, rekao je nizozemski nogometaš nekoliko dana nakon što je u novogodišnjoj noći 2015. pretukao tadašnju suprugu Sylvie Mies
Vidi originalni članak

Pred kamerama uvijek nasmijan, na travnjaku miran, staložen, uredne frizure i pun šmekerskih poteza. Ništa nije odavalo dojam da bi Rafael van der Vaart (38) jednog dana mogao izgubiti kompas i nakon osam godina braka pretući suprugu Sylvie Meis

- Bio sam idiot. Žao mi je zbog svega - rekao je nizozemski nogometaš nekoliko dana nakon što je u novogodišnjoj noći 2015. pretukao tadašnju suprugu jer je pročitao prepisku razgovora između nje i pilota jedne svjetske aviokompanije. Par se uskoro rastavio, a bio je to samo, ispostavilo se, početak strmoglavog kraja njegove, inače, blistave karijere. 

Van der Vaart je karijeru započeo u Ajaxu iz kojeg je 2005. prešao u HSV. Blistavim predstavama u redovima nekadašnjem velikanu Bundeslige privukao je pozornost mnogih klubova, a među njima i Real Madrida. Za njega nije bilo dvojbe, 'kraljevski klub' je bio jedina opcija. A Španjolska je i rodna zemlja njegove majke. 

No, to zasigurno nisu bili najbolji dani momčadi iz Madrida. Real je u te dvije sezone (2018./2019., 2019./2020.) osvojio tek Kup kralja, a nizozemski veznjak odigrao je ukupno 73 utakmice i pritom zabio 12 golova i asistirao za još 11. Nakon dvije sezone u Madridu zaputio se na Otok gdje je igrao s Lukom Modrićem igrao u Tottenhamu, a onda se odlučio za povratak u 'svoj' HSV.

Nakon incidenta, Van der Vaart više nije bio isti čovjek, a i nogometaš. Već u lipnju je otišao iz Njemačke i imao kratku epizodu u Real Betisu nakon čega se odlučio 'pratiti' svoju novu ljubav, poznatu rukometašicu Estevanu Polman koja je igrala u Midtjyllandu i Esbjergu, dok je ovaj igrao za njihove nogometne momčadi. U Esbjergu je i objesio kopačke o klin te je trenutno pomoćni trener kluba.

U karijeri je 109 puta nastupio za 'oranje' i zabio 25 golova.

POGLEDAJTE VIDEO: SA SAROM LUZAR SMAJIĆ NA TRENINGU

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Drazen56 27.10.2021.

    Čisto sumnjam da je Van der Vart igrao u sezonama 2018./2019., 2019./2020. za Real... novinari, malo više koncentracije...

  • miroljub1 27.10.2021.

    A  zašto   taki   tipovi  nikada  ne  izazovu  nekoga  muškog  pogotovo   nekoga  tko  je  utreniran  kao  naš Mirko . Pa  da  mu  kaže  što misli  o njemu  i da  ga  zvzne  koji  puta  . E ti  nikada  neće  učiniti  niti  jedan   ali  zato  uvijek  napadaju slabije  od  sebe    pogotovo  žene  . 

  • raven1 27.10.2021.

    ne podržavam nasilje, ali ljudi kad imaju povjerenje u nekog, a onda saznaju da ih vara, teško je tu ostati smiren...

Komentiraj...
Vidi sve komentare