To je to što me zanima!

Kako je Kova nadigrao Raketu

Gledajući svih pet utakmica u Ligi prvaka, i Raketa i Kova su na 89 posto točnih dodavanja, Kovačić je malo bolji u duelima i defanzivnim zadacima, a Raketa u ofenzivnim. Ali u srijedu je utakmica bila jednosmjerna
Vidi originalni članak

Utakmica je zapravo bila rezultatski nevažna. Ajde, dobro, igrali su za prvo mjesto u skupini, ali kad se zna da i kao nositelj u osmini finala možete izvući Real, PSG, Manchester United, Juventus, Atletico... priznat ćete, i nije neka razlika.

VAR SOBA U ŠVICARSKOJ Večer života Oliviera Girouda! Jedan, drugi, treći pa četvrti

Uglavnom, Sevilla je na teren poslala prilično "šarenu" momčad, da ne kažemo rezervnu, ni Chelsea nije igrao s najjačim snagama, a proslavio se Olivier Giroud. Zabio je četiri gola za pobjedu 4-0.

 POGLEDAJTE VIDEO: Raketin oproštaj od Barcelone

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali izostao je veliki okršaj dvojice hrvatskih maestra u sredini terena. Jer Ivan Rakitić nije mogao vući oslabljenu Sevillu. Prema SofaScoreu dobio je ocjenu 6.5, za 75 minuta u igri. Imao je 70 dodira s loptom, 89 posto točnih dodavanja (48 od 54), jedno ključno dodavanje, dva uspješna od pet dugih dodavanja, jedan neprecizan udarac i tri blokirana, jedan neuspješan pokušaj driblinga, a dobio je samo jedan od pet duela i izgubio 11 posjeda lopte. Iznudio je jedan prekršaj, dvaput otklonio opasnost i imao jednu oduzetu loptu.

Mateo Kovačić je, kao i uvijek, bio napadački suzdržaniji, ali je oduševio asistencijom, sjajnom okomitom loptom Francuzu za drugi gol.

Kova je dobio ocjenu 7.3, što znači da je bio prosječan u pobjedničkoj momčadi. Igrao je 67 minuta, te osim asistencije imao 42 dodira s loptom, 88 posto točnih dodavanja (28 32), tri ključna dodavanja, sve četiri duge lopte bile su mu točne, kreirao je jednu veliku šansu, imao samo jedan blokiran udarac na gol, jedan uspješan pokušaj driblinga, dvaput je otklonio opasnost i imao dvije presječene lopte. Ali dobio je samo jedan od četiri duela, sedam puta izgubio posjed i napravio dva prekršaja.

Gledajući svih pet utakmica u Ligi prvaka, i Raketa i Kova su na 89 posto točnih dodavanja, Kovačić je malo bolji u duelima i defanzivnim zadacima, a Raketa u ofenzivnim. Uostalom, zabio je dva gola.

U prvom kolu njihov je međusobni okršaj izostao jer Kovačić je u remiju 0-0 u Londonu ušao s klupe u 65. minuti, a Rakitić je bio zamijenjen u 80.

I jedan i drugi igrat će u nokaut fazi Lige prvaka, pa je moguć i novi okršaj, u četvrtfinalu ili kasnije.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • MatijaMajdanac 03.12.2020.

    O kakvim najjačim snagama Chelseaja piše novinar?? Pa Giroud cijelu ovu sezonu grije klupu, dva igrača iz prve postave su igrala jučer.I to diskutabilno.

  • krkonosebeskidi 03.12.2020.

    Kova bolji od Modrica za klasu samo je Maradona bolji od Kove ovo sve drugo za Kovu je sitna riba

  • NikolaNIĐO123 03.12.2020.

    Za vasi informaciju chelsea je igrao sa 10 "rezerva", svi osim golmana su prakticki druga postava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare