Obavijesti

Sport

Komentari 48

Večer života Oliviera Girouda! Jedan, drugi, treći pa četvrti

Večer života Oliviera Girouda! Jedan, drugi, treći pa četvrti
6

Giroud je s četiri gola pobijedio Sevillu i osigurao Chelseaju prvo mjesto u skupini. Za jedan gol asistirao mu je i Kovačić. A VAR soba bila je u - švicarskom Nyonu!? Još jedan Uefin pokus...

Chelsea je na gostovanju porazio Sevillu s 4-0 te osigurao prvo mjesto u skupini, a sva četiri gola zabio je Olivier Giroud.

Sevilla i Chelsea su i prije ove utakmice osigurali prolaz, a na Sanchez Pizjuanu igrali su za 'jedinicu'. Kako je prvi susret završio bez golova, bilo je jasno kako će pobjednik osigurati prvo mjesto.

"Bluesi" su poveli već u osmoj minuti preko Girouda koji je lijepo pogodio na asistenciju Havertza. Francuski napadač je u 54. minuti povećao prednost londonskog sastava, a za drugi gol asistirao mu je Mateo Kovačić. U 74. minuti je zabio i za 3-0 na dodavanje Kantea, a sjajnu večer zaokružio je i četvrtim golom u 83. minuti iz kaznenog udarca koji je sam izborio. 

Champions League - Group E - Sevilla v Chelsea

Sa 34 godine i 63 dana Giroud je postao najstariji igrač u povijesti Lige prvaka koji je upisao "hat-trick", a računajući i Kup prvaka, stariji od njega bio je tek Ferenc Puškaš koji je imao 38 godina i 173 dana kada je zabilježio "hat-trick" za Real Madrid 1965.

Ivan Rakitić je igrao do 75. minute za Sevillu, dok je Kovačić za goste igrao do 67. minute. Valja istaknuti kako je rezervna VAR soba bila na stadionu, dok je ona glavna, iz koje se odlučivalo i savjetovalo suca bila, u sjedištu Uefe u švicarskom Nyonu.

U ranije odigranom susretu Krasnodar je pobijedio Rennes s 1-0 osiguravši treće mjesto i plasman u Europsku ligu. Gol odluke zabio je Marcus Berg u 72. minuti. Aleksander Martinovič je uputio jednu dugačku loptu, Berg je bio brži od francuskim stopera, izašao je sam ispred Romaina Salina i lijepo zabio za 1-0.

U skupini F Borussia je, oslabljena zbog ozljeda neigranjem prvog strijelca Erlinga Haalanda i veznjaka Emrea Cana, ispunila cilj, osvojila bod koji joj je bio dovoljan za bod. Haaland je otpao zbog problema s tetivom, dok Can ima ozljedu mišića.

Domaćin je poveo u 44. minuti golom Raphaela Guerreira, a izjednačio je Ciro Immobile iz kaznenog udarca u 67. minuti.

U drugom susretu Club Brugge je pobijedio Zenit sa 3-0 osiguravši utješno treće mjesto i Europsku ligu, ali i ostavši u igri za osminu finala.  Golove su postizali Charles de Ketelaere (33), Hans Vanaken (58-11m) i Lang (73). Matej Mitrović nije igrao zbog ozljede za domaćine, dok je Dejan Lovren propustio utakmicu zbog žutih kartona.

U skupini G Barcelona i Juventus su ostvarili očekivane pobjede protiv Ferencvaroša i kijevskog Dynama. Barca je u Budimpešti slavila s 3-0, dok je Juve u Torinu pobijedio identičnim rezultatom pa će španjolski i talijanski velikan u zadnjem kolu u međusobnom susretu odlučiti o pobjedniku skupine.

Champions League - Group G - Ferencvaros v FC Barcelona

Barca će ogled na Camp Nou dočekati s tri boda više. Podsjetimo Španjolci su u prednosti jer su u Torinu slavili sa 2-0.

Barcelona je u Mađarskoj rutinski stigla do tri boda, a golove su zabili Griezmann (14), Braithwaite (20) i Dembele (28 -11 m), dok su strijelci za Juve bili Chiesa (21), Ronaldo (57) i Morata (66). Za Mađare je od 71. minute zaigrao Roko Baturina ušavši u igru umjesto Uzunija.

U posljednjem kolu snage će odmjeriti Barcelona i Juventus te Dynamo i Ferencvaroš. "Fradi" i Dynamo će u međusobnom susretu u Kijevu loviti treće mjesto, a njihov prvi susret je završio 2-2.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
5. KOLO LIGE PRVAKA 21:00 , SANCHEZ PIZJUAN, SEVILLA
Sevilla
0 : 4
Chelsea
Giroud 8'. 54', 74', 82' (p)
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj! Chelsea je razbio Sevillu s 4-0 i potvrdio prvo mjesto u skupini.

MAN. UTD - PSG 1-3

Neymar u sudačkoj nadoknadi potvrđuje pobjedu PSG-a.

82'

GOOOOOOOOOOOOOL! I četvrti gol Chelsea i četvrti put Giroud! Vjerojatno večer karijera za francuskog napadača koji je iznudio kazneni udarac i potom ga i sam zakucao. Uefa neće imati problema izabrati igrača tjedna...

74'

GOOOOOOOOOOOL! Kakva večer za Girouda! Francuz je zabio i treći gol, Kante je probio po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor gdje je Giroud pokazao sjajan osjećaj, što za prostor jer se ubacio između dvojice igrača Seville, što za trzaj glavom.

MAN. UTD - PSG 1-2

PSG opet vodi u Manchesteru. Imali su Parižani sreće u odbijanjima, na pravom se mjestu našao Marquinhos.

Da stvar bude bolja za PSG, Fred je odmah isključen i Manchester ima igrača manje zadnjih 20 minuta.

Komentari 48