To je to što me zanima!

Kako složiti raspored, a da se navijači ne šibaju na autocesti

SULUDO Kolo MAXtv Prve lige igra se tri-četiri dana zbog prohtjeva nositelja televizijskih prava, policije, klubova i navijača. Dinamo i Zadar igraju u ponedjeljak
Vidi originalni članak

Njemačka Bundesliga godinama se igra subotom u 15:30, a Premiership u 16 sati. Talijani tradicionalno igraju nedjeljom u 15, Francuzi kolo igraju uvijek u 20 sati. A mi Hrvati?

Jedna utakmica 1. HNL najčešće se igra petkom, još jedna ili dvije u subotu, pa što ostane u nedjelju. Ponekad se sve otegne i do ponedjeljka, kao što je to sad slučaj s utakmicom Dinamo - Zadar. Pet utakmica u četiri dana. Što bi tek bilo da imamo 18 klubova u ligi?!

- Unaprijed se zna da Hajduk i Split te Dinamo i Lokomotiva ne igraju u istom kolu kod kuće. Isto tako, Hajduk i Dinamo ne smiju igrati isti dan zbog zahtjeva nositelja TV-prava. Uz to, naša dva najpopularnija kluba ne stavlja se ni na utakmice petkom, ali to nije sve - kaže povjerenik Josip Brezni i pojašnjava:

- Odnedavno policija traži da pri kreiranju rasporeda pazimo da se tri najveće navijačke skupine - Torcida, BBB i Armada - ne sretnu negdje na autocesti zbog učestalih tučnjava na odmorištima.

Povjerenik Brezni kaže da je pod najvećim pritiskom na jesen kad u sve treba ukalkulirati i europske utakmice.

- Navijači mi šalju i mailove, najčešće Hajdukovi. Bune se ako njihov klub na udaljenim gostovanjima u Osijeku ili Puli igra nedjeljom navečer. Ali što da radim kad je Hajduk najgledaniji pa ga nositelj TV-prava uvijek želi u udarnom terminu?! - pita se Brezni i dodaje:

- Ima i bizarnih zahtjeva. Navijač Rijeke tražio je odgodu zbog maškara, a znaju me nasmijati i navijači koji preklinju da pomaknem utakmicu njihova kluba jer se žene, imaju krštenja...

Idi na 24sata

Komentari 32

  • El Tractor 16.02.2015.

    Netko bi reka da i zna nešto taj lik...

  • BUBACI 15.02.2015.

    slagati raspored prema navijacima pa ovo nisu navijaci to su huligani koji bi trebali biti u zatvoru...policija ima snimke i mogu svakoga identificirat i kaznit odredit mu zatvo pa ovo je sramota za hrvatsku kakvu to sliku salje zaustavlja se promet na autocesti tadi budala koje sebhocu tuci pa svima deset godina zatvora kazne za remecenje javnog reda i mira zabrana ulazka na stadione pa da vidimo za deset godina kad izade iz zatvora dali ce se sorat na....

  • žaba davi rodu 15.02.2015.

    hahahaha ovo mi ispada smješno i ludo sve odjednom postavlja se pitanje sta bi trebalo mjenjati raspored utakmica ili bi trebalo pooštrit kazne za divljake koji se mlate između sebe ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare