To je to što me zanima!

Kakva lekcija iz tenisa! Serena Williams "razbila " je Šarapovu

Američka tenisačica Serena Williams osvojila svoju prvu zlatnu olimpijsku medalju u pojedinačnoj konkurenciji deklasiravši rusku tenisačicu Mariju Šarapovu sa 6-0, 6-1
Vidi originalni članak

Mlađa sestra Williams (30) je u finalu olimpijskog turnira, koji se igrao na vimbldonskoj travi, slavila protiv Marije Šarapove sa 6-0 i 6-1. Meč je bio gotov za svega 63 minute igre, a u njemu je lijepa Ruskinja osvojila svega 14 poena na svom servisu. Serena je napravila čak pet breakova u meču, dok je Šarapova propustila svoje dvije prilike koje je imala u drugom setu.

Williams je u susret krenula furiozno s osam vezanih poena (2-0) i već se tada moglo naslutiti da će Šarapova samo skupljati poene. Čak ni kod rezultata 5-0 Šarapova nije uspjela osvojiti gem iako je imala 40-0.

Doista je bilo impresivno gledati s kojom lakoćom Serena osvaja svoje prvo olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a sveukupno treće. Naime, u Sydneyju 2000. i Pekingu 2008. godine Amerikanka je osvajala zlato u konkurencijama parova. Ovim zlatom, Williams je postala prva tenisačica nakon Steffi Graf koja je osvojila Golden Slam, odnosno sve Grand Slamove i Olimpijske igre.

Bio je ovo osmi uzastopni poraz Šarapove, koja nije slavila protiv Serene od 2004. godine. Serenu još danas očekuje finale ženskih parova u kojem sa svojom sestrom igra protiv Čehinja Hradecke i Hlavačkove.

OI, tenis (ž), finale:

S. Williams (SAD, 4) - Šarapova (Rus, 3) 6-0, 6-1

Idi na 24sata

Komentari 26

  • SpužvaBob 07.08.2012.

    izgleda ko gorila u magli, užas, a za medalju svaka čast ali ona je više muško nego žensko

  • hbcro7 05.08.2012.

    Ne kužim zašto ljudi napadaju samo Serenu zbog izgleda-građena je poput atletičarki na 100 i 200 metara plus velike cice,meni je prilično jasno da je žena i uopće se ne bi žalio na partiju mješovitih parova sa njom-posebice ako je upola onako strastvena kao na terenu.

  • user_130770 04.08.2012.

    jako bi volio vidjet ovu Serenu Williams protiv muških iz top 10. Uvjeren sam da bi mogla parirati. Pa žena servira jače neg del Potro protiv Federera!!!!!! Onakve mišiće sam zadnji put vidio kad sam gledao Conana. Ak su onu Caster Semenyu pozivali na testiranje da se dokaže da nije muškarac trebalo bi i ovu gorilu (ne rasistički). Pa i da je muško bila bi ''životinja''.

Komentiraj...
Vidi sve komentare