To je to što me zanima!

'Kalkulirali smo o polufinalu, a nakon Argentine smo baš pukli'

Červarova ostavka bila je nezgodna, stavio nas je u nezgodan položaj, uvuče se to u ekipu, komentiramo među sobom, svjesni smo da je trenutak bio konfuzan i loš, ali nije puno utjecalo na ekipu
Vidi originalni članak

Atmosfera je među nama, igračima, stalno bila dobra i svi smo davali sve od sebe, nitko nije ulazio u utakmice opušteno ili nešto tako. I teško je objasniti razloge zašto smo tako završili, izjavio je najbolji hrvatski strijelac na Svjetskom prvenstvu u Egiptu Marino Marić gostujući na RTL-u.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska se vratila iz Egipta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, malo po malo i Marić se otvarao i otkrivao neke detalje:

- Izbornikove odluke? Ma mi na terenu fokusirani smo na igru, pratiš izmjene, tko ide kamo... Ne stigneš u toj brzini razmišljati o nekoj taktici i potezima izbornika.

Dobro, a je li njegova najava ostavke izazvala nemir među igračima?

- Bilo je nezgodno, stavio nas je u nezgodan položaj, samo zato što nas je iznenadio, a morali smo odgovarati na pitanja o tome. Odvlači fokus samo zbog zbog medija i te komunikacije. Uvuče se to u ekipu, komentiramo među sobom, svjesni smo da je trenutak bio konfuzan i loš, ali nije puno utjecalo na ekipu. Možemo i tu tražiti alibi, ali nismo...

Ma Hrvatska, bez podcjenjivanja ikoga, mora bez problema pobijediti suparnike koji su joj bili na putu. Je li i igračima bilo u glavi "riješit ćemo to, lako ćemo...", pitao je Marina Pero Metličić.

- Nitko od nas nije razmišljao "lako ćemo", ali nakon Bahreina kalkulirali smo onako razgovarajući među sobom na koga bismo mogli u polufinalu i slično, to priznajem.

Metličić je naglasio i kako je lanjsko europsko srebro zamaskiralo probleme, kako nas je ta medalja, kao i lagan ždrijeb SP-a, opustila.

- Dugo imamo zamjerke kako igramo, izgledamo, a lani smo napravili velik uspjeh, tenzija je bila tu, a tu tenziju i atmosferu u Egiptu nismo imali. Garantiram da su igrači izgarali, ali očekivali smo da će lakše ići. A nakon Argentine smo pukli.

Goran Šprem u toj se priči vratio na prvu utakmicu:

- Koliko god smo svi bili optimisti, Japan je otvorio stare rane i probleme, koje ovaj put nismo sakrili nego su se multiplicirale. I čim smo malo pali protiv Danske, odmah smo se raspali.

Čeka nas izbor novog izbornika pa kvalifikacije za OI.

- Stanje nije blistavo uoči kvalifikacija. A što se tiče novog izbornika, svaki igrač ima želju, ali ne možemo utjecati na izbor. Ja bih možda najradije da Pero preuzume, a Goran (Šprem) i Drago (Vuković) bili back up, haha. Ja imam favorite koga ne bih... To je interna priča među igračima.

A jedan od ljudi koje bi navijači htjeli vidjeti na klupi, Pero Metličić, je ipak zaključio:

- Hrvatska je najjača kad je ranjena. Taj Portugal fino izgleda, ali nikad ništa nije osvojio. Mi dolazimo ko' Hrvati!

Idi na 24sata

Komentari 15

  • jopajopica12 27.01.2021.

    Pero, Balić i Vori....uuuu šta bi to bilo

  • 27.01.2021.

    Mariću ajde ne sviraj, cijelo prvenstvo niste napravili faul, povuku ste 2,3 kontre igrali ste kao školska ekipa na izletu, od prve utakmice ja svima bilo jasno da ste loši, a što je velikim djelom Červarova zasluga. Sve vam možemo oprostiti osim ne zalaganja i letargije. A tebi je posebno jasno da bez obrane nemožeš pobjediti nikoga pa ni Japan.

  • 27.01.2021.

    Bilo bi dobro da propustimo neko natjecanje, prvo da ne morate snimati one jadne reklame a drugo da se malo resetirate!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare