Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Kalkulirali smo o polufinalu, a nakon Argentine smo baš pukli'

'Kalkulirali smo o polufinalu, a nakon Argentine smo baš pukli'
7

Červarova ostavka bila je nezgodna, stavio nas je u nezgodan položaj, uvuče se to u ekipu, komentiramo među sobom, svjesni smo da je trenutak bio konfuzan i loš, ali nije puno utjecalo na ekipu

VIDEO

Atmosfera je među nama, igračima, stalno bila dobra i svi smo davali sve od sebe, nitko nije ulazio u utakmice opušteno ili nešto tako. I teško je objasniti razloge zašto smo tako završili, izjavio je najbolji hrvatski strijelac na Svjetskom prvenstvu u Egiptu Marino Marić gostujući na RTL-u.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska se vratila iz Egipta

Pokretanje videa...

Hrvatska se vratila iz Egipta 10:25

No, malo po malo i Marić se otvarao i otkrivao neke detalje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Izbornikove odluke? Ma mi na terenu fokusirani smo na igru, pratiš izmjene, tko ide kamo... Ne stigneš u toj brzini razmišljati o nekoj taktici i potezima izbornika.

Dobro, a je li njegova najava ostavke izazvala nemir među igračima?

- Bilo je nezgodno, stavio nas je u nezgodan položaj, samo zato što nas je iznenadio, a morali smo odgovarati na pitanja o tome. Odvlači fokus samo zbog zbog medija i te komunikacije. Uvuče se to u ekipu, komentiramo među sobom, svjesni smo da je trenutak bio konfuzan i loš, ali nije puno utjecalo na ekipu. Možemo i tu tražiti alibi, ali nismo...

Ma Hrvatska, bez podcjenjivanja ikoga, mora bez problema pobijediti suparnike koji su joj bili na putu. Je li i igračima bilo u glavi "riješit ćemo to, lako ćemo...", pitao je Marina Pero Metličić.

- Nitko od nas nije razmišljao "lako ćemo", ali nakon Bahreina kalkulirali smo onako razgovarajući među sobom na koga bismo mogli u polufinalu i slično, to priznajem.

Metličić je naglasio i kako je lanjsko europsko srebro zamaskiralo probleme, kako nas je ta medalja, kao i lagan ždrijeb SP-a, opustila.

- Dugo imamo zamjerke kako igramo, izgledamo, a lani smo napravili velik uspjeh, tenzija je bila tu, a tu tenziju i atmosferu u Egiptu nismo imali. Garantiram da su igrači izgarali, ali očekivali smo da će lakše ići. A nakon Argentine smo pukli.

Goran Šprem u toj se priči vratio na prvu utakmicu:

- Koliko god smo svi bili optimisti, Japan je otvorio stare rane i probleme, koje ovaj put nismo sakrili nego su se multiplicirale. I čim smo malo pali protiv Danske, odmah smo se raspali.

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Danska - Hrvatska

Čeka nas izbor novog izbornika pa kvalifikacije za OI.

- Stanje nije blistavo uoči kvalifikacija. A što se tiče novog izbornika, svaki igrač ima želju, ali ne možemo utjecati na izbor. Ja bih možda najradije da Pero preuzume, a Goran (Šprem) i Drago (Vuković) bili back up, haha. Ja imam favorite koga ne bih... To je interna priča među igračima.

A jedan od ljudi koje bi navijači htjeli vidjeti na klupi, Pero Metličić, je ipak zaključio:

- Hrvatska je najjača kad je ranjena. Taj Portugal fino izgleda, ali nikad ništa nije osvojio. Mi dolazimo ko' Hrvati!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje