To je to što me zanima!

Kaos na derbiju Partizana i Zvezde: Suce gađali s tribina, oni napustili teren prije kraja!

Partizan i Crvena zvezda igraju treću utakmicu za prvaka, a 57 sekundi prije kraja, pri vodstvu Partizana 68 -65 suci su napustili teren. Navijači Partizana gađali su ih svakakvim predmetima, čak i topovskim udarima
Vidi originalni članak

Cijeli susret bio je kaos, kao i na prve dvije utakmice. Navijači Partizana ispunili su dvoranu, a košarkaše Crvene zvezde gađali su svime i svačime. Suci su nekoliko puta išli kod zapisničkog stola, a prekipjelo im je 57 sekundi prije kraja. Partizanov Punter zabio je tricu za 68-65, a sudačka trojka došla do zapisničkog stola i napustila parket. 

Pri izlasku s parketa navijači Partizana htjeli su ih napasti, pljuvali su ih, a onda je uletjela policija. Nitko u dvorani nije znao što će biti, suci nisu željeli na parket dok se nije ispraznio dio dvorane... 

Nakon što nikome nije bilo jasno što se događa, u svlačionicu su krenuli Željko Obradović, trener Partizana i Zoran Savić,  sportski direktor kluba. Vratili su se nakon desetak minuta i prenijeli da će se dio dvorane morati isprazniti. S tribina su se i dalje čule uvrede, a igrači Partizana zaštitili su igrače Crvene zvezde, kao što su i ovi njih u drugoj utakmici, kada je također s tribina letjelo sve i svašta.

Nakon dvadesetak minuta prekida, u svlačionicu su otišli i igrači, pa sada traje udaljavanje djela navijača s tribina. 

- Ovo je kraj ABA lige, ionako je Hrvati napuštaju - samo je jedan od brojnih komentara srpskih medija.

Susret je od početka bio na rubu regularnosti jer je u dvorani barem 1000 ljudi više nego što bi smjela i mogla primiti. U dvorani je prema podacima organizatora 7.260 gledatelja, no prema neslužbenim podacima ima ih više od 8.000.

Iz toga razloga stvorila se prevelika vrućina i parket je toliko sklizak da djeca s ručnicima parket brisala svakih pet minuta. Uz to, s tribina je letjelo sve i svašta, od petardi do topovskog udara. Iako ekonomisti kažu da standard u Beogradu nije previsok, navijači Partizana su ih demantirali i košarkaše Zvezde i suce gađali novcima, točnije kovanicama. 

Prekid je trajao pola sata, a specijalna policija morala je isprazniti prve redove jer je bilo nemoguće igrati. Točnije, prekid je toliko trajao da su se igrači morali opet zagrijati. U većini država nakon ovakvih incidenata susret bi bio prekinut, no organizatori i policija su svjesni da bi takav epilog izazvao pravi kaos. Crvena zvezda u finalnoj seriji doigravanja koja se igra na tri pobjede vodi 2-0 i prekid bi značio da je Zvezda prvak, a to bi izazvalo teške nerede.

Stoga su odlučilli završiti susret, točnije tih 57 sekundi, koliko je ostalo do kraja. U tih 57 sekundi vidjeli smo umalo jedan lom noge, uzrokovan skliskim parketom, dječaci s ručnicima djelovali su kao članovi olimpijske curling momčadi. Susret trajao koliko i susret američkog nogometa između, primjerice, Green Bay Packersa i New England Patriotsa, više od tri sata. 

Na kraju je završilo 70-67, Partizan je smanjio na 2-1. Sljedeća utakmica igra se u petak, opet je Partizan domaćin no organizatori će morati smanjiti broj gledatelja jer bi u ovakvim uvjetima moglo biti žrtava. 

Crvena zvezda na kraju je poslala priopćenje, osudivši ponašanje navijača Partizana iako su oni posljednji koji bi se trebali žaliti na ponašanje navijača. U prve dvije utakmice igrače Partizana gađali su svime i svačime, a posebno ostaje upamćeno finale između Crvene zvezde i Budućnosti, kada  su hrvatskog trenera Jasmina Repešu, koji je vodio crnogorsku momčad, toliko ispljuvali da je htio napustiti dvoranu. 

 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Beograd1985 07.06.2022.

    ajmo Srbija ,jebi bre

  • MatijaKezele 02.06.2022.

    Ovo je totalna idiotarija, Partizan je imao u najmanju ruku pravedno suđenje, zapravo je imao poguranac i nije im pasalo

  • smrekovaca 02.06.2022.

    koga boli za srbijadu nek izginu svi

Komentiraj...
Vidi sve komentare