Obavijesti

Sport

Komentari 30

Kaos na derbiju Partizana i Zvezde: Suce gađali s tribina, oni napustili teren prije kraja!

Kaos na derbiju Partizana i Zvezde: Suce gađali s tribina, oni napustili teren prije kraja!

Partizan i Crvena zvezda igraju treću utakmicu za prvaka, a 57 sekundi prije kraja, pri vodstvu Partizana 68 -65 suci su napustili teren. Navijači Partizana gađali su ih svakakvim predmetima, čak i topovskim udarima

VIDEO

Cijeli susret bio je kaos, kao i na prve dvije utakmice. Navijači Partizana ispunili su dvoranu, a košarkaše Crvene zvezde gađali su svime i svačime. Suci su nekoliko puta išli kod zapisničkog stola, a prekipjelo im je 57 sekundi prije kraja. Partizanov Punter zabio je tricu za 68-65, a sudačka trojka došla do zapisničkog stola i napustila parket. 

Pri izlasku s parketa navijači Partizana htjeli su ih napasti, pljuvali su ih, a onda je uletjela policija. Nitko u dvorani nije znao što će biti, suci nisu željeli na parket dok se nije ispraznio dio dvorane... 

Nakon što nikome nije bilo jasno što se događa, u svlačionicu su krenuli Željko Obradović, trener Partizana i Zoran Savić,  sportski direktor kluba. Vratili su se nakon desetak minuta i prenijeli da će se dio dvorane morati isprazniti. S tribina su se i dalje čule uvrede, a igrači Partizana zaštitili su igrače Crvene zvezde, kao što su i ovi njih u drugoj utakmici, kada je također s tribina letjelo sve i svašta.

Nakon dvadesetak minuta prekida, u svlačionicu su otišli i igrači, pa sada traje udaljavanje djela navijača s tribina. 

- Ovo je kraj ABA lige, ionako je Hrvati napuštaju - samo je jedan od brojnih komentara srpskih medija.

Susret je od početka bio na rubu regularnosti jer je u dvorani barem 1000 ljudi više nego što bi smjela i mogla primiti. U dvorani je prema podacima organizatora 7.260 gledatelja, no prema neslužbenim podacima ima ih više od 8.000.

Iz toga razloga stvorila se prevelika vrućina i parket je toliko sklizak da djeca s ručnicima parket brisala svakih pet minuta. Uz to, s tribina je letjelo sve i svašta, od petardi do topovskog udara. Iako ekonomisti kažu da standard u Beogradu nije previsok, navijači Partizana su ih demantirali i košarkaše Zvezde i suce gađali novcima, točnije kovanicama. 

Prekid je trajao pola sata, a specijalna policija morala je isprazniti prve redove jer je bilo nemoguće igrati. Točnije, prekid je toliko trajao da su se igrači morali opet zagrijati. U većini država nakon ovakvih incidenata susret bi bio prekinut, no organizatori i policija su svjesni da bi takav epilog izazvao pravi kaos. Crvena zvezda u finalnoj seriji doigravanja koja se igra na tri pobjede vodi 2-0 i prekid bi značio da je Zvezda prvak, a to bi izazvalo teške nerede.

Stoga su odlučilli završiti susret, točnije tih 57 sekundi, koliko je ostalo do kraja. U tih 57 sekundi vidjeli smo umalo jedan lom noge, uzrokovan skliskim parketom, dječaci s ručnicima djelovali su kao članovi olimpijske curling momčadi. Susret trajao koliko i susret američkog nogometa između, primjerice, Green Bay Packersa i New England Patriotsa, više od tri sata. 

Na kraju je završilo 70-67, Partizan je smanjio na 2-1. Sljedeća utakmica igra se u petak, opet je Partizan domaćin no organizatori će morati smanjiti broj gledatelja jer bi u ovakvim uvjetima moglo biti žrtava. 

Crvena zvezda na kraju je poslala priopćenje, osudivši ponašanje navijača Partizana iako su oni posljednji koji bi se trebali žaliti na ponašanje navijača. U prve dvije utakmice igrače Partizana gađali su svime i svačime, a posebno ostaje upamćeno finale između Crvene zvezde i Budućnosti, kada  su hrvatskog trenera Jasmina Repešu, koji je vodio crnogorsku momčad, toliko ispljuvali da je htio napustiti dvoranu. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao