To je to što me zanima!

Kaos Olimpijskih igara: Hrgović je ostao bez plasmana u Tokio!

Hrgin san o olimpijskom zlatu se odlukom viših sila rasplinuo, no priliku karijere imat će Milun, koji je itekako radom i talentom zaslužio otići u borbu za olimpijsku medalju
Vidi originalni članak

Najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović (28) ostao je bez prilike plasirati se na Olimpijske igre u Tokiju. Rezultat je to sveopćeg kaosa u boksačkom svijetu nastalog pandemijom korona virusa zbog kojeg je otkazan svjetski kvalifikacijski turnir koji se u lipnju trebao održati u Parizu.

POGLEDAJTE VIDEO: Tyson Fury pohvalio Hrgovića 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Boksačka radna skupina Međunarodnog olimpijskog odbora donijela je odluku da niti jedan boksač ni boksačica neće imati dvije prilike plasirati se u Tokio što znači samo jedno - hrvatski teškaš Filip Hrgović neće imati nijednu.

I budući da su preostale boksačke kvalifikacije za OI još uvijek u fazi mirovanja i tek se trebaju nastaviti/održati, postalo je jasno da termina za svjetski kvalifikacijski turnir jednostavno neće biti pa je otkazivanje bila jedina opcija.

Početkom lipnja u planu je nastaviti europski kvalifikacijski turnir koji je, pazite, počeo još u ožujku 2020. godine, a prije njega održat će se i panamerički kvalifikacijski turnir u Buenos Airesu. Olimpijske igre kreću 23. srpnja pa je u cijeloj zbrci postalo nemoguće održati sve i jedan kvalifikacijski turnir, kao i sam olimpijski.

PREPUCAVANJE SE NASTAVLJA Savez odbio Hrgovića! Milun ga može ostaviti bez OI u Tokiju

I kako je u cijeloj situaciji na snagu stupila odluka da će predviđena 53 mjesta sada popuniti boksači i boksačice isključivo prema rang listama, a koje su krojene prema rezultatima s posljednja dva Svjetska prvenstva, jednog kontinentalnog prvenstva i kontinentalnih kvalifikacija, postalo je jasno da mjesta za Filipa Hrgovića biti neće. Jer Hrga je profesionalac i nema rezultata na spomenutim amaterskim natjecanjima, a za hrvatskog predstavnika na europskim kvalifikacijama u Londonu prijavljen je, sjetit ćemo se, Marko Milun.

Hrgin san o olimpijskom zlatu se, tako, rasplinuo, no priliku karijere imat će Milun, koji je itekako radom i talentom zaslužio otići u borbu za olimpijsku medalju.

MEČ SE NASTAVLJA Milun odgovorio Hrgi: Spreman sam za sve, ja ću otići na Igre

Osim Miluna, priliku za izboriti Olimpijske igre imat će i Luka Plantić u poluteškoj, Nikolina Ćaćić u perolakoj te Marija Malenica u lakoj kategoriji.

A gdje je tu Međunarodni boksački savez (AIBA)? Cijelu situaciju gleda sa strane jer je već gotovo dvije godine pod suspenzijom Međunarodnog olimpijskog odbora i potpuno je isključen iz organizacije olimpijskih kvalifikacija.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • primzi86 21.02.2021.

    egoizam nema mjesta na Olimpijskim igrama,nek ide u Ameriku na Crnce boksače svoj ego liječit.....

  • zolymedimurje@gmail.com 21.02.2021.

    Hercegovac je ovo Neda on Parsons nikome. Hrgovicu Kralju

  • marjan2 21.02.2021.

    sam je odlučio ne otic na o.i. jer je uvjet da su borci mlađi od 45 godina.. to bi bio problem za njega jer nebi imao protivnika po mjeri

Komentiraj...
Vidi sve komentare