Obavijesti

Sport

Komentari 100

Savez odbio Hrgovića! Milun ga može ostaviti bez OI u Tokiju

Savez odbio Hrgovića! Milun ga može ostaviti bez OI u Tokiju
1

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović želio je da nitko ne ide na kvalifikacije za Olimpijske igre u ožujku, kad on ima profesionalni meč, no HBS je potvrdio da se to neće dogoditi

VIDEO

Prvotni plan da Filip Hrgović ide na svibanjske kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju ostvarit će se. potvrdio je HBS u svom priopćenju. Ipak, neće to biti na radost najboljeg hrvatskog profesionalnog boksača.

Pokretanje videa...

00:32

Na europske kvalifikacije u ožujku u Londonu ići će Marko Milun i, uđe li u polufinale turnira, Hrgović neće imati pravo nastupa na svjetskim kvalifikacijama u Parizu jer svaka država smije dati samo jednog predstavnika u svakoj kategoriji.

Naime, Hrgović u ožujku u terminu europskih, ranijih kvalifikacija, ima profesionalni meč u Engleskoj što znači da ne može prisustvovati ranijim kvalifikacijama. Stoga je htio te kvalifikacije ostaviti prazne, a otići na svibanjske tako da mjesec dana prije ranijeg turnira i svog profesionalnog meča, dakle sredinom veljače, boksa 'majstoricu' s prvakom Hrvatske nakon održanog državnog prvenstva  koje započinje za 10-ak dana. 

O mogućem mijenjanju propozicija natjecanja, HBS se službeno nije oglasio. Kako smo doznali od Filipovog menadžera, Željka Karajice, situacija bi trebala biti kristalizirana u srijedu ili četvrtak kada budu sjeli za stol s čelniicima Saveza, no oni su ih preduhitrili i poslali službeno priopćenje već u četvrtak. U njemu stoji da je Savez za ranije kvalifikacije registrirao Marka Miluna, a za kasnije, svibanjske Filipa Hrgovića.

Priopćenje donosimo u nastavku:

Ovim putem Hrvatski boksački savez, kao krovna institucija za plemenitu vještinu u Republici Hrvatskoj želi razriješiti neke možebitne nedoumice koje su se pojavile u hrvatskim medijima posljednjih dana.

Glede kvalifikacijskih turnira za olimpijski boksački turnir u Tokiju Savez je već nekoliko puta iznio plan za supertešku kategoriju i isti se za odlazak na kvalifikacije nije mijenjao. Sukladno odluci izbornika i osobama koje su evidentirane u Olimpijskom programu Hrvatskog olimpijskog odbora u toj kategoriji, za kontinentalne kvalifikacije, koje će se održati ovog ožujka u Londonu nositelj superteške kategorije je Marko Milun. Također, za svjetske kvalifikacije, koje će se održati u Parizu u svibnju nositelj kategorije je Filip Hrgović.

Željeli bismo pohvaliti toliki interes za naš sport, koji već godinama ostvaruje vrhunske rezultate u svim dobnim skupinama. Spomenimo da su samo prošle godine naši sportaši osvojili osam europskih medalja. Seniorske Pratljačić, Filipi i Milun, mlađe seniorske Ćaćić i Veočić, juniorsku Grabić te kadetske Pejić i Pavčec, što pokazuje studiozni rad klubova, trenera i Saveza sa hrvatskim boksačima.

Vjerujemo da će zbog toga posjećenost 30. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore, koje će se održati u Zagrebu od 23-26. siječnja to i potvrditi. Na Velesajmu očekujemo najbolje hrvatske boksače i svi su dobrodošli! I na kraju, uvjereni smo da će i ove olimpijske godine doći uspjeh, jer Hrvatski boksački savez interesira osvajanje još jedne olimpijske medalje. 

Filip Hrgović na cijelu situaciju nema komentara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom