Sport

Komentari 76

Kaos Olimpijskih igara: Hrgović je ostao bez plasmana u Tokio!

Kaos Olimpijskih igara: Hrgović je ostao bez plasmana u Tokio!

Hrgin san o olimpijskom zlatu se odlukom viših sila rasplinuo, no priliku karijere imat će Milun, koji je itekako radom i talentom zaslužio otići u borbu za olimpijsku medalju

Najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović (28) ostao je bez prilike plasirati se na Olimpijske igre u Tokiju. Rezultat je to sveopćeg kaosa u boksačkom svijetu nastalog pandemijom korona virusa zbog kojeg je otkazan svjetski kvalifikacijski turnir koji se u lipnju trebao održati u Parizu.

POGLEDAJTE VIDEO: Tyson Fury pohvalio Hrgovića 

Boksačka radna skupina Međunarodnog olimpijskog odbora donijela je odluku da niti jedan boksač ni boksačica neće imati dvije prilike plasirati se u Tokio što znači samo jedno - hrvatski teškaš Filip Hrgović neće imati nijednu.

I budući da su preostale boksačke kvalifikacije za OI još uvijek u fazi mirovanja i tek se trebaju nastaviti/održati, postalo je jasno da termina za svjetski kvalifikacijski turnir jednostavno neće biti pa je otkazivanje bila jedina opcija.

Početkom lipnja u planu je nastaviti europski kvalifikacijski turnir koji je, pazite, počeo još u ožujku 2020. godine, a prije njega održat će se i panamerički kvalifikacijski turnir u Buenos Airesu. Olimpijske igre kreću 23. srpnja pa je u cijeloj zbrci postalo nemoguće održati sve i jedan kvalifikacijski turnir, kao i sam olimpijski.

I kako je u cijeloj situaciji na snagu stupila odluka da će predviđena 53 mjesta sada popuniti boksači i boksačice isključivo prema rang listama, a koje su krojene prema rezultatima s posljednja dva Svjetska prvenstva, jednog kontinentalnog prvenstva i kontinentalnih kvalifikacija, postalo je jasno da mjesta za Filipa Hrgovića biti neće. Jer Hrga je profesionalac i nema rezultata na spomenutim amaterskim natjecanjima, a za hrvatskog predstavnika na europskim kvalifikacijama u Londonu prijavljen je, sjetit ćemo se, Marko Milun.

Hrgin san o olimpijskom zlatu se, tako, rasplinuo, no priliku karijere imat će Milun, koji je itekako radom i talentom zaslužio otići u borbu za olimpijsku medalju.

Osim Miluna, priliku za izboriti Olimpijske igre imat će i Luka Plantić u poluteškoj, Nikolina Ćaćić u perolakoj te Marija Malenica u lakoj kategoriji.

A gdje je tu Međunarodni boksački savez (AIBA)? Cijelu situaciju gleda sa strane jer je već gotovo dvije godine pod suspenzijom Međunarodnog olimpijskog odbora i potpuno je isključen iz organizacije olimpijskih kvalifikacija.

Najčitaniji članci