Obavijesti

Sport

Komentari 17

Milun odgovorio Hrgi: Spreman sam za sve, ja ću otići na Igre

Milun odgovorio Hrgi: Spreman sam za sve, ja ću otići na Igre
1

Spreman sam za svakoga. Što se tiče kvalifikacijskog turnira, ja sam na državnom prvenstvu i tko dođe na državno mora se boriti sa mnom, poručio je Milun Filipu Hrgoviću

VIDEO

Proteklih dana hrvatska boksačka scena s nestrpljenjem čeka kako će se odmotati klupko kojeg su zamotali Filip Hrgović i Marko Milun. Točnije, kojeg su zamotali čelni ljudi Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog boksačkog saveza.

Hrgovićeva velika želja je postati olimpijski pobjednik. I budući da su nove regulacije pravila u boksu na Olimpijskim igrama omogućile nastup profesionalcima bez obzira na broj mečeva koje su odradili u profi karijeri, Hrgović je izrazio želju nastupiti na OI-u i predstavljati Hrvatsku.

Pokretanje videa...

00:32

Ništa čudno, najveći boksači svijeta osvajali su zlata na Olimpijskim igrama i olimpijsko zlato generalno je najveće postignuće koje sportaš može postići. No, problem je što Hrvatska može prijaviti samo jednog boksača u teškoj kategoriji i pitanje je hoće li to biti Milun ili Hrgović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prvi ciklus priprema je usmjeren na kvalifikacijski meč za prvaka Hrvatske da bih stekao status najboljeg u Hrvatskoj kojeg, uza sve dosadašnje rezultate, moram dokazati. Ta borba s našim mladim reprezentativcem Markom Milunom, onda prvak Hrvatske ima pravo na odlazak na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre - rekao je Hrgović, a nije dugo trebalo čekati na odgovor Marka Miluna.

Boksač kojeg trenira Leonard Pijetraj priprema se za Prvenstvo Hrvatske, a plan je osigurati Olimpijske igre već na europskim kvalifikacijama.

- Spreman sam za svakoga. Što se tiče kvalifikacijskog turnira, ja sam na državnom prvenstvu i tko dođe na državno mora se boriti sa mnom - rekao je Milun za RTL.

Stvar je u tome da HBS upravo to postavlja kao uvjet da bi se uopće nastupilo na kvalifikacijskim turnirima. I budući da izbornik Dorijan Ćalić Hrgovića nije stavio na popis putnika već Miluna, a njemu kao zamjenu Luku Pratljačića, Hrgović je odlučio postati prvak Hrvatske pa na taj način izboriti Olimpijske igre.

Pa čak i da postane prvak Hrvatske, to mu ne garantira odlazak na OI. Čisto iz tehničkih razloga. Njegov profesionalni meč u ožujku ne bi mu dopustio nastup na europskim kvalifikacijama. Mogao bi nastupiti jedino na svjetskim kvalifikacijama od 13. do 24. svibnja u Parizu.

Između Miluna i Hrgovića, na Olimpijske igre će onaj koji prvi ispuni kvotu. A to bi u ovom slučaju, ako uspije ostvariti plasman, bio Marko Milun na europskim kvalifikacijama.

- Ako se ja kvalificiram na europskim kvalifikacijama, svjetsko više nije bitno. Na europskim igrama sam pokazao da se mogu nositi s velikim imenima, sada sam još stasao i mogu se nositi sa svima - poručio je Milun.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz