Sport

Komentari 17

Milun odgovorio Hrgi: Spreman sam za sve, ja ću otići na Igre

Milun odgovorio Hrgi: Spreman sam za sve, ja ću otići na Igre

Spreman sam za svakoga. Što se tiče kvalifikacijskog turnira, ja sam na državnom prvenstvu i tko dođe na državno mora se boriti sa mnom, poručio je Milun Filipu Hrgoviću

Proteklih dana hrvatska boksačka scena s nestrpljenjem čeka kako će se odmotati klupko kojeg su zamotali Filip Hrgović i Marko Milun. Točnije, kojeg su zamotali čelni ljudi Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog boksačkog saveza.

Hrgovićeva velika želja je postati olimpijski pobjednik. I budući da su nove regulacije pravila u boksu na Olimpijskim igrama omogućile nastup profesionalcima bez obzira na broj mečeva koje su odradili u profi karijeri, Hrgović je izrazio želju nastupiti na OI-u i predstavljati Hrvatsku.

Ništa čudno, najveći boksači svijeta osvajali su zlata na Olimpijskim igrama i olimpijsko zlato generalno je najveće postignuće koje sportaš može postići. No, problem je što Hrvatska može prijaviti samo jednog boksača u teškoj kategoriji i pitanje je hoće li to biti Milun ili Hrgović.

- Prvi ciklus priprema je usmjeren na kvalifikacijski meč za prvaka Hrvatske da bih stekao status najboljeg u Hrvatskoj kojeg, uza sve dosadašnje rezultate, moram dokazati. Ta borba s našim mladim reprezentativcem Markom Milunom, onda prvak Hrvatske ima pravo na odlazak na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre - rekao je Hrgović, a nije dugo trebalo čekati na odgovor Marka Miluna.

Boksač kojeg trenira Leonard Pijetraj priprema se za Prvenstvo Hrvatske, a plan je osigurati Olimpijske igre već na europskim kvalifikacijama.

- Spreman sam za svakoga. Što se tiče kvalifikacijskog turnira, ja sam na državnom prvenstvu i tko dođe na državno mora se boriti sa mnom - rekao je Milun za RTL.

Stvar je u tome da HBS upravo to postavlja kao uvjet da bi se uopće nastupilo na kvalifikacijskim turnirima. I budući da izbornik Dorijan Ćalić Hrgovića nije stavio na popis putnika već Miluna, a njemu kao zamjenu Luku Pratljačića, Hrgović je odlučio postati prvak Hrvatske pa na taj način izboriti Olimpijske igre.

Pa čak i da postane prvak Hrvatske, to mu ne garantira odlazak na OI. Čisto iz tehničkih razloga. Njegov profesionalni meč u ožujku ne bi mu dopustio nastup na europskim kvalifikacijama. Mogao bi nastupiti jedino na svjetskim kvalifikacijama od 13. do 24. svibnja u Parizu.

Između Miluna i Hrgovića, na Olimpijske igre će onaj koji prvi ispuni kvotu. A to bi u ovom slučaju, ako uspije ostvariti plasman, bio Marko Milun na europskim kvalifikacijama.

- Ako se ja kvalificiram na europskim kvalifikacijama, svjetsko više nije bitno. Na europskim igrama sam pokazao da se mogu nositi s velikim imenima, sada sam još stasao i mogu se nositi sa svima - poručio je Milun.

Najčitaniji članci